Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Code oranje in nog meer delen van Oostenrijk

Wintersportredacteur

Naar aanleiding van het toenemend aantal besmettingen in bepaalde delen van Oostenrijk, heeft de Nederlandse overheid het reisadvies voor nog meer delen van het land op oranje gezet. Naast Vorarlberg, Noord-Tirol, Wenen en Niederösterreich staan nu ook Oberösterreich en het Salzburgerland op oranje.

Zoals je eerder deze week al kon lezen, heeft ook Oostenrijk de coronamaatregelen aangescherpt. Reden daarvoor is het toenemend aantal besmettingen in bepaalde delen van het land. Daarom heeft de Nederlandse overheid besloten het reisadvies voor nog meer delen aan te passen naar code oranje.

Bron: Nederlandwereldwijd.nl

Uitzonderingen

Nog niet heel Oostenrijk staat op oranje. De deelstaten Steiermark, Karinthië en Burgerland staan op dit moment nog op geel. Dit geldt ook voor Osttirol, de Tiroolse gemeenten Hinterriß en Jungholz en het Kleinwalsertal in Vorarlberg.

>>> Coronamaatregelen skigebieden <<<

Code oranje

Code oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Een wintersport of gewone vakantie hoort daar helaas niet bij. Na een verblijf in oranje gebieden moet je bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine. Reis je vanuit een geel gebied rechtstreeks via de luchthavens Wenen, Innsbruck, Salzburg of Linz naar huis, dan hoef je niet in thuisquarantaine. Ook belangrijk: als je vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland op doorreis bent, dan dien je een ingevulde doorreisverklaring bij je te hebben.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in