Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ in Nauders Reschenpass

De eerste keer dat ik het in Tirol gelegen Oberinntal binnenreed, zit in mijn geheugen gegrift. Het had gesneeuwd, de zon kwam net op en heel kalmpjes zag je rook uit de schoorstenen van de lokale bewoners komen. Je kan spreken van een sprookje, een ansichtkaart of droom, zo ongestoord en vreedzaam was dit beeld. 

Sindsdien kom ik hier elk jaar weer terug. De bestemming ligt helemaal achterin het dal op het drielandenpunt met Zwitserland en Italië, Nauders. Dit dorpje ligt op 1400 meter hoogte, wat voor Oostenrijkse begrippen erg hoog is. Wat je opvalt als je Nauders binnenkomt is de ‘gemütlichkeit’, de mensen begroeten elkaar vriendelijk op straat en het heeft een serene uitstraling. Nauders is gewoon typisch zo’n dorpje waar je verliefd op wordt.

Skigebied Bergkastel Nauders
Het skigebied Bergkastel Nauders heeft een hoogtebereik van 1400 tot en met 2850 meter en biedt voor jong en oud, beginnend of gevorderd vele gemoedelijke en uitdagende afdalingen. De breedste piste van Oostenrijk is direct te vinden als je met de Bergkastel gondel omhoog komt en is maar liefst 300 meter breed. Verder zijn er prachtige ‘off-piste runs’  mogelijk, eindeloos witte hellingen en spannende ‘tree runs’ met adembenemende uitzichten. Doe dit enkel onder begeleiding en met de juiste uitrusting en vaardigheden. Bij het skigebied van Bergkastel Nauders zit een skipas die je ook toegang biedt tot twee skigebieden in Italië, Schöneben en Haideralm. Met gratis skibussen kom je gemakkelijk van het ene skigebied naar de ander. De grootste van de drie skigebieden is Bergkastel Nauders en gezamelijk hebben ze 120 kilometer perfect geprepareerde pisten.

Show in Snow

Wekelijks is er een groot spektakel stuk te bezichtigen boven op de berg, de ‘Show in Snow’. Dit is een event georganiseerd door de skischool Interski Nauders, bergrestaurant de Lärchenalm en de après-ski en nightlife Yetibar. Het is een show waarin verschillende aspecten van wintersport op creatieve en spectaculaire wijze aan het publiek getoond worden. Vanaf 19:00 uur kan je met of zonder rodel de berg omhoog en van de 4,5 kilometer lange verlichte rodelbaan omlaag. Deze rodelbaan is tevens onderdeel van de in totaal 8 kilometer langste(!) rodelbaan van Tirol. Wie niet wilt rodelen kan zich gemoedelijk in de Lärchenalm zitten, een authentiek Oostenrijks bergrestaurant met bediening in traditionele kledij. Om 21:15 uur wordt er gezamelijk afgeteld met een warme glühwein om de show te starten. Variërende ski- en snowboardformaties komen van de berg afgedenderd onder begeleiding van muziek en vuurwerk. Dit wordt allemaal afgewisseld met klasieke skistijlen, tandem-skiën, een snow-windsurfer, para-skiing, freestyle ski, ski-ballet, een formatie speciaal voor de kinderen en zelfs de pistenbully’s doen mee. You name it, they’ve got it!

Skipassen

Je kan op vele wijze met een skipas in Nauders komen. Hier kort de mogelijkheden op een rijtje:

Skiparadies Reschenpass

Nauders, Schöneben, Haideralm

Snowcard Gold

Nauders, Samnaun-Ischgl, Kaunertaler Gletscher, Fendels

Ski-6

Nauders, Serfaus, Fiss-Ladis, Fendels, Venet, Kaunertaler Gletscher

Tirol Snow Card

Heel het seizoen skiën in 86 verschillende skigebieden in Tirol

Nauders App
Nauders heeft ook zijn eigen app. Een ISki Tracker legt je gemaakte pistekilometers vast. Een pisteplan met GPS-locator om te kijken waar je bent. Een evenementen kalender. Een accommodatie overzicht. Natuurlijk het weerbericht. Eigenlijk alles wat je maar wilt weten in de winter of zomer. Gratis te verkrijgen via je app-store.

Zomer
Ook in de zomer biedt Nauders vele activiteiten zoals, mountainbiken, wandelen, Nordic-Walking, klimmen, kitesurfen op de nabijgelegen Reschensee in Italië, beachvolleybal, vissen, paragliding, rafting, canyoning enz.

Bereikbaarheid
Nauders is op verschillende manieren te bereiken.

Auto
Utrecht – Nauders is 903 kilometer

Trein
De trein gaat tot aan Landeck en dan dien je over te stappen op de lijnbus naar Nauders

Vliegtuig
Innsbruck – 120 km
München – 230 km
Zürich – 255 km

Ben jij wel eens in Nauders geweest? Of zou jij nog meer over Nauders willen weten? Zeg het mij of vraag het mij!

Ciaoderweil,

Niek aus Tirol

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in