Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijk is momenteel super!

Dit weekend met 2 bevriende koppels (half Italiaans/half Nederlands) naar het Nassfeld getogen. Onze vrienden wonen in Noord Italië en skien daar in verschillende ski-gebieden. Waren nog niet eerder op het Nassfeld geweest (is toch 80 km vanaf hun woonplaats) omdat er in de omgeving ook leuke skigebieden zijn. Nu kwamen ze een weekend logeren (met 3 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar).
Zaterdag was werkelijk een topdag (en dat voor begin april). Schitterend weer incl. heerlijk zonnetje en zelfs de skipisten waren nog erg goed te skien (tot ongeveer 14.30 uur; daarna werd het papsneeuw).De kinderen van 4 komen inmiddels al aardig een blauwe piste af en de kleine van net 2 jaar stond voor het eerst op skietjes. Echt erg leuk om zo een mini-mensje op mini-skietjes te zien. Zelfs op het 2e station is er op het Nassfeld een kinderweidje (met mini-rolliftje) om in een speelse omgeving met de ukkies te oefenen. Voor ‘volwassen’ beginners is er ook een oefenweide en tot onze grote lol bleek de oefenweide nog te lastig voor een aantal Duitse (?) starters. De leraar is ten einde raad maar overgestapt naar het oefenweidje voor de mini’s. Denk dat menig talud in de Beemster spannender is dan het oefenweidje voor kinderen. Vol overgave en geheel gespannen probeerden deze ‘heroes’ de kinderweide te bedwingen. Pose: diep door de knieen, achterwerk zo ver naar achteren dat er bijna een gevarendriehoek opgehangen moest worden, stokken vastberaden onder de armen geklemd; alware het de Olympische slalom-wedstrijden. Diep geconcentreerd lukte ze het (helaas) niet om zonder vallen beneden te komen. Onze lachspieren hebben zware tijden beleefd, maar het moet gezegd worden: de outfit was helemaal naar de laatste mode! Letterlijk: kosten nog moeite bespaard! Soms zou je mensen willen aanraden een andere hobby te zoeken. De kleine dames van 4 jaar (achteroverhangend op de skietjes, parallel zonder bochtjes naar beneden ………) vroegen zich hardop af waarom die grote mensen zo grappig deden ………………..!? Soms ben je blij dat we in Europa nog niet allemaal dezelfde taal spreken (en vooral verstaan!).

Een vader van 1 van de kleuterdametjes zat vroeger in het elite-skiteam van Italie en dus bijzonder ervaren. Mooie stijl van skien, heel gracieus de berg af (ben ik bijzonder jaloers op!). Dochterlief keek er naar en dacht ………….. wil ik ook! Gaat in zijn spoor skien en waarachtig, na een aantal afdalingen copieert ze zijn stijl al. Soms is het dus toch niet zo erg als je kinderen afkijken (al denken ze door op school anders over).
Snelheid zat er in ieder geval lekker in en de een na de andere berghelling werd bedwongen.
Als je ‘s avonds na het eten dan in je bed ligt en je knieen gaan nog steeds van links naar rechts, dan weet je dat je overdag goed bezig bent geweest en dan kun je je alvast verheugen op de volgende skidag die nog voor je ligt.
Helaas, nog een week of drie en dan is het seizoen op het Nassfeld weer over. Moeten we weer wachten tot november/december voordat we ‘wieder los’ gehen.

Nog maar snel even genieten dus …………………..

Bis Bald
www.daskleineparadies.com

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in