Nieuwsalert per mail ontvangen

ONDERZOEK: trendverschuiving in wintersportactiviteiten

Wintersportredacteur

Steeds minder skiërs, maar nog steeds veel wintersporttoeristen. Dat blijkt uit een onderzoek van de skiliftindustrie. Een trendverschuiving in de wintersportactiviteiten, hoe komt dat? 

Veel skiliftbedrijven in Vorarlberg merken dat de laatste tien jaar de bezetting van de skiliften stagneert, maar dat het aantal wintersporters wel toeneemt. Slechts tweederde van de wintersporters gaat de piste op. Opmerkelijk toch? Skiliftmaatschappijen bieden daarom extra diensten aan.

Trendverschuiving

Hoewel het merendeel van de wintersporters komt om te skiën, vindt er toch een verandering plaats in de wintersportactiviteiten. Uit het onderzoek is gebleken dat 30% van de wintersporters komt om winterwandelingen te maken en dat 15% gaat rodelen of langlaufen.

 

Ander vermaak

”Skiërs willen ook graag ‘met andere dingen’ worden vermaakt”, aldus Gerald Grabherr, Managing Director van Bergbahnen Diedamskopf. Trails en winterwandelpaden in het dal en op de berg worden steeds belangrijker. Ook een romantische koets tocht door het landschap is een veelgevraagde activiteit. Veel wintersporters willen tegenwoordig vaker het totaal aan wintersportactiviteiten ervaren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in