Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Off-piste met Salomon: de QST serie uitgelicht

© Salomon

Wintersportredacteur

De QST serie van Salomon bestaat uit freeride ski’s met extra stijfheid, demping en wendbaarheid. Het zijn ski’s die de kloof tussen all-mountain, freeride en skitouring dichten. Een ski uit de QST serie van Salomon kun je inzetten op de complete berg. Het maakt niet uit of je er off-piste mee gaat skiën, mee afdaalt van de piste of een toerskitocht op maakt. In dit artikel nemen we de QST ski’s van Salomon onder de loep.

Salomon QST ski’s

In 2016 zagen we de eerste QST ski’s van Salomon op de markt komen. Het doel was om een ski te ontwikkelen die zich niet alleen thuis voelt in de meest diepe sneeuw, maar ook in andere omstandigheden. In de jaren die volgden zijn de ski’s steeds verder doorontwikkeld met behulp van skilegendes als Cody Townsend, Alexi Godbout en Stan Rey. Al sinds de introductie van de QST ski’s zijn de reacties positief. De ski’s zijn steeds verder gefinetuned en geoptimaliseerd. Zo heeft de C/FX technologie gezorgd voor twee keer zoveel carbon in de ski’s. De stijfheid van de ski’s nam toe, zonder dat dit voor extra gewicht zorgde. Extra demping werd verzorgd door het gebruik van kurk, wat een stuk beter werkt dan het eerder gebruikte koroyd. Dit alles heeft geresulteerd in een serie veelzijdige ski’s waarmee je overal uit de voeten kunt. Hieronder lichten we enkele ski’s uit de QST serie uit.

QST Blank

De veelzijdige QST Blank vult het gat tussen de QST 118 voor poedersneeuw, en de QST 106 voor all-mountain gebruik, op. De pro-skiërs van Salomon kregen de vrije hand bij het ontwikkelen van de nieuwe ultieme freeride ski. Resultaat is de 112mm brede QST Blank die drijfvermogen en wendbaarheid biedt in de diepe sneeuw, maar ook voldoende stijf en stabiel is. Met de QST kun je ook op de piste heerlijk cruisen, maar de ski heeft een voorliefde voor de backcountry.

© Salomon / Robin Oneil

QST 106

De QST 106 is met 106mm, net wat minder breed onder de voeten dan de Blank. Hoewel ook deze ski prima presteert buiten de piste, is het karakter net wat meer all-mountain. De QST 106 is aan de achterzijde stijver dan aan de voorzijde. Net als bij de Blank zien we ook bij de 106 onder andere de C/FX technologie en Cork Damplifier.

QST 98

De Salomon QST 98 heeft een kortere radius dan de 106 en is zowel in de tip als de tail meer rocker. Hierdoor draait de ski zeer gemakkelijk en leent deze zich voor een speelse skistijl. Je hebt voldoende drijfvermogen om mee door de diepe sneeuw te skiën, maar ook genoeg power om mee op de piste te kunnen knallen. De hele berg ligt aan je voeten met de QST 98!

Overige ski’s in de QST serie

Overige ski’s die tot de QST serie behoren zijn de QST Spark (freestyle), QST 92, QST Lumen 99 (dames), QST Stella 106 (dames), QST Lux 92 (dames). Er zijn niet alleen ski’s die het stempel QST dragen. Ook andere freeridegear, zoals jassen, broeken en handschoenen, hebben QST modellen.

© Salomon

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Salomon en Amersports.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in