Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwtjes en weetjes in skigebied Mayrhofen

Het wolkendek verdwijnt langzaam onder mij en ik begeef me richting de blauwe lucht die meer en meer van de Zillertaler Alpen laten zien. Ik ben vandaag in Mayrhofen. Mayrhofen is een skigebied waar je veel kan vinden, héél veel kan vinden! Hier een aantal nieuwtjes en weetjes over dit skigebied.

De nieuwe Kombibahn Penken

Kombibahn Penken
Nadat je met de Penkenbahn in het skigebied bent binnengekomen, moest je tot voor kort met een tergend langzame en oude drie-persoonstoeltjes lift het skigebied verder in. Deze is vervangen door de Kombibahn Penken, een combinatie van een comfortabele acht-persoonsstoeltjes en een gondel in één! Deze brengt skiërs, snowboarders, winter-wandelaars, families, skischool groepen met kleine kinderen snel en veilig boven.

Horbergbahn
Ontloop drukte bij de Penkenbahn door gebruik te maken van de Horbergbahn in Schwendau/Hippach. Bespaar jezelf tijd en energie in het vinden van een parkeerplek of het wachten in de rij, en treed het skigebied binnen via de Horbergbahn.

Vans Penken Park
Het Vans Penken Park, welke boarder of freestyle-skiër is hier niet geweest met een bezoek aan Mayrhofen?! Het is titelhouder van ‘Best Snowpark in Europa’ en is een meeting-point voor de freestyle scene in Europa. Breng hier een dagje rond en je zult een paar ongelofelijke kapriolen zien!

Vans Penken Park

Skiline syteem
Laat zien uit welk hout jij gesneden bent! Met het skiline systeem kan je precies terug zien op welke pistes jij bent geweest, hoeveel hoogtemeters je hebt geskied en wat je snelheid is geweest. Het enige wat je nodig hebt is je skipasnummer om al deze statestieken te achterhalen en met je vrienden te vergelijken.

Harakiri
Wie heeft hem al eens getrotseerd? De Harakiri… Met 78%, de stijlste geprepareerde piste van Oostenrijk! Elke vrijdag is er een photo shoot tussen 13:00 uur – 15:00 uur die jouw afdaling vastlegd.

‘The Greatest Show on Snow’
Snowbombing is een uniek festival in de bergen georganiseerd door een Engelse reisorganisatie. Vanuit Engeland start het festival met een ‘Road Trip’ richting Mayrofen en stroomt het dorpje vol met Engelsen. Elke dag zijn er de meest gekke, maffe, coole en gave outfits te zien op de straatjes, op de pistes en in de nachtclubs. De ‘street-party’ en de ‘forrest-party’ zijn een absolute ‘must’ om heen te gaan, je weet niet wat je meemaakt! Snowbombing is van 9 april tot en met 14 april 2012 en is alleen boekbaar in combinatie met een accommodatie.

Snowbombing - 'The Greatest Show on Snow'

Wil je meer weten over Mayrhofen? Of weet jij iets over Mayrhofen wat je ons graag wilt vertellen? Vraag maar raak of stel ons op de hoogte!

Ciaoderweil,

Niek aus Tirol

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in