Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwjaarsdag beginnen met laagje verse sneeuw

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse skigebieden hebben vannacht met sneeuwval te maken gehad. Zoals voorspelt begon het rond middernacht te sneeuwen en heeft dit aangehouden tot vroeg in de ochtend. Het waren geen dikke vlokken, maar daar hadden we ook niet op gerekend. Een goed teken voor het nieuwe jaar, want hiermee beginnen de skigebieden weer vol goede moed en kunnen ze de lange droge periode achter zich laten. 

Als je het gisteravond niet te bond hebt gemaakt en fris en fruitig wakker bent vanmorgen dan heb je geluk. De meeste wintersporters liggen nog op één oor waardoor er geen rijen bij de skiliften staan en er nauwelijks andere skiërs en snowboarders op de pistes te vinden zijn. De pistes helemaal voor jou alleen, wat wil je nog meer?

Toen wij vanmorgen wakker werden en onze gordijnen openden in Gerlos werden wij heel vrolijk. Eindelijk weer sneeuw op de bomen, eindelijk weer sneeuw op de wegen en eindelijk weer winterse signalen. Een betere start van 2016 hadden wij ons niet kunnen voorstellen. Ik ga nu lekker de piste op om de eerste sporen van 2016 te zetten. Wij zullen die heerlijk aanvoelen en zoals het er nu uit ziet kunnen we hier voorlopig nog van genieten. Niet in de Alpen? Kijk dan even de onderstaande foto’s voor een kleine impressie hoe de weersomstandigheden op dit moment zijn.

sneeuw
sneeuw
sneeuw
sneeuw
sneeuw

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in