Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe vlindersoort ontdekt op skipiste

Russische onderzoekers hebben in Israël een bijzondere ontdekking gedaan. Op de Mount Hermon ontdekten zij op de skipiste een nieuwe vlindersoort. Het gaat om de Melitaea acentria, maakt het vakblad Comparative Cytogenetica bekend.

De vlindersoort is waarschijnlijk al zo’n 1,6 miljoen jaar geleden ontstaan, maar werd pas onlangs ontdekt. “Het was voor mij een verrassing dat niemand de oranje vlinder met zwarte stippen eerder ontdekt heeft”, zegt de Russische insectendeskundige en evolutiebioloog Wladimir Luchtanow.

Veel gefotografeerd

“Duizenden mensen hebben de vlinder zien vliegen en waarschijnlijk zelfs gefotografeerd. Niemand heeft echter gezien dat het om een geheel eigen soort gaat.” De reden daarvoor is waarschijnlijk dat de vlindersoort lijkt op de wereldwijd verspreide Melitaea persea.

De anatomie en de genetische kenmerken van de pas ontdekte soort verschillen echter wezenlijk van het bekendere broertje. Het is de eerste keer sinds meer dan honderd jaar dat er op Israëlische bodem een nieuwe vlindersoort ontdekt werd.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in