Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe verbindingslift tussen de twee kanten van Folgaria, Alpe Cimbra (Trentino)

Wintersportredacteur

Een bijna verdrievoudigde capaciteit, comfortabele stoelen en een kleinere/tot geen wachtrijen meer in de toekomst in Alpe Cimbra in Trentino bij de nieuwe verbindingslift tussen de dorpen Folgaria en Fiorentini. De oude pannenkoeklift Plaut uit 1985, die je nodig hebt voor de oversteek, wordt vervangen door een gloednieuwe 4-persoons stoeltjeslift. Een flinke update, waar je waarschijnlijk vanaf komende winter al van kunt genieten in het Italiaanse skigebied.

Nieuwe verbindingslift in Alpe Cimbra

De nieuwe 4-persoonslift is ontworpen door de bekende liftproducent Leitner. Het lange wachten voor de lift en afzien tijdens je ritje omhoog is afgelopen. De oude pannenkoeklift Plaut wordt namelijk vervangen door een moderne 4-persoons stoeltjeslift. De noodzaak om de lift te vervangen komt voort uit het groeiende aantal wintersporters dat gaat skiën in het deelskigebied Folgaria in Alpe Cimbra in Trentino.

Om de oversteek van het ene naar het andere deel van het skigebied met ruim 100 kilometer aan pistes te maken had je in het verleden altijd de pannenkoeklift nodig. Vanaf komende winter, als alles volgens planning verloopt, kun je de gloednieuwe lift tussen Passo Coe en Cima Plaut in Alpe Cimbra gebruiken. Zo kun je gemakkelijker heen en weer tussen de dorpen Folgaria en Fiorentini.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

De lift is niet alleen verbeterd voor wintersporters die een dagtocht naar de andere kant van het skigebied willen maken, maar ook voor beginners. De reis omhoog is met een stoeltjeslift een stuk makkelijker als je nog niet zo zeker bent op je snowboard of ski’s, in vergelijking tot een pannenkoeklift. Daarnaast kan de nieuwe lift tussen Passo Coe en Cima Plaut in Alpe Cimbra in de toekomst ook gebruikt worden in de zomer. Zowel mensen als fietsen kunnen in de zomermaanden met de nieuwe installatie de berg op. Momenteel is de planning dat er zo’n 60 stoeltjes aan de nieuwe lift komen. De capaciteit wordt onder andere hierdoor verhoogd van 700 naar 2000 personen per uur.

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 4
  • Hoogte dalstation: 1616 meter
  • Hoogte bergstation: 1712 meter
  • Lengte traject: 546 meter
  • Hoogteverschil: 95 meter
  • Snelheid: 2,20 meter per seconde
  • Duur rit: 3:29 minuten
  • Capaciteit: 2000 personen per uur

Wintersporten in Alpe Cimbra

Het skigebied Alpe Cimbra ligt in de populaire wintersportregio Trentino. Het skigebied bestaat uit twee delen en meerdere wintersportdorpen. Aan de ene kant van het skigebied liggen de dorpen Lavarone en Luserna, hier kun je skiën op zo’n 30 kilometer aan geprepareerde pistes. Aan de andere kant ligt het deelskigebied Folgaria, deze heeft nog eens zo’n 70 kilometer om op te skiën. De delen van Alpe Cimbra zijn niet met skiliften verbonden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in