Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe investeerders hebben grootse plannen met skigebied Gaißau-Hintersee

Wintersportredacteur

De nieuwe investeerders van het skigebied Gaißau-Hintersee presenteerden afgelopen vrijdag hun plannen. Na een tweede faillissement afgelopen jaar, zouden de nieuwe eigenaren het skigebied graag weer willen openen. Om dat te doen zijn de bepaalde investeringen nodig. Ze willen onder andere een opslagvijver bouwen voor het produceren van kunstsneeuw.

Sneeuwzeker skigebied

Het hoogste punt van Gaißau-Hintersee ligt op 1567 meter. Dankzij die ligging is het skigebied niet altijd verzekerd van voldoende natuursneeuw. Daar moet verandering in komen. “We moeten ervoor zorgen dat het hele skigebied sneeuwzeker is, zodat toeristen daadwerkelijk kunnen skiën als ze een bezoek brengen aan Gaißau-Hintersee”, aldus één van de twee investeerders. Een opslagvijver zou het skigebied winstgevend moeten maken. De twee investeerders willen de vijver op ongeveer 1300 meter hoogte plaatsen. Dit heeft ook meteen invloed op de verkoop van skipassen en seizoenspassen. Er kan een gegarandeerd skiseizoen van een bepaalde tijd worden geboden en dat biedt mogelijkheden.

Liften krijgen opknapbeurt

Wintersporters zijn weer welkom vanaf de winter van 2021. In de tussentijd zullen er geen nieuwe liften of pistes bijkomen. Wat ze wel gaan doen zijn de liften, waarvan sommige wel 50 jaar oud zijn, opknappen. De liften hebben maar liefst twee jaar stilgestaan.

Goed vooruitzicht

Het skigebied is nog niet officieel van de twee investeerders. De rechtbank moet het koopcontract nog goedkeuren. Ondanks dat heerst er al een grote opluchting in de regio. Het tijdperk van de Chinese grondeigenaar is eindelijk voorbij. De gemeenten, de regio en de toeristische verenigingen hebben aangegeven dat ze er zijn om de investeerders te helpen. Hopelijk kun je in de winter van 2021 weer skiën in Gaißau-Hintersee.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in