Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Volgend seizoen mogelijk nieuwe start voor skigebied Gaißau-Hintersee

Wintersportredacteur

In het najaar van 2019 werd het Oostenrijkse skigebied Gaißau-Hintersee voor de tweede keer failliet verklaard. De voormalig Chinese eigenaar kwam investeringen en betalingen niet na. Gelukkig is er opnieuw hoop voor het skigebied. Twee partijen hebben inmiddels een bod gedaan.

Voor de tweede keer failliet

Gaißau-Hintersee is een skigebied met ongeveer 40 km aan pistes en 9 skiliften in het Salzburgerland. Voor de gemeentes Krispl-Gaißau en Hintersee is het een belangrijke inkomstenbron. Begin 2017 kondigde de Chinese aandeelhouder J&Y Holding Group Ltd. aan om verschillende investeringen te doen. Onder andere in sneeuwkanonnen. Gaißau-Hintersee is namelijk volledig afhankelijk van natuursneeuw. Helaas is er van al die beloftes nooit iets terecht gekomen. In oktober 2019 werd het skigebied voor de tweede keer failliet verklaard.

Meerdere geïnteresseerden

Sinds het faillissement hebben meerdere geïnteresseerde partijen zich gemeld. Vereffenaar en advocaat Wolfgang Hochsteger laat weten dat ze al die partijen hebben gescreend. Inmiddels zijn er twee groepen overgebleven, allebei afkomstig uit Oostenrijk. Ze hebben een zeer goed aanbod gedaan en willen graag doorgaan met het skigebied.

Nog geen definitief besluit

Er is nog geen definitief besluit genomen wie het gaat worden. Alle concepten zijn inmiddels binnen en daar wordt de aankomende tijd naar gekeken. Uiteraard maakt de huidige coronacrisis het er niet makkelijker op. Het uiteindelijke contract moet niet alleen door de comissie, maar ook door de rechter worden goedgekeurd. Vanwege de opgelegde regels is dat voorlopig niet mogelijk. Waarschijnlijk is er vanaf 1 mei meer nieuws.

Hoop op een nieuwe start

Na twee dramatische winters heeft iedereen hoop op een nieuwe start van het skigebied. Ook is men positief over het feit dat de investeerders uit eigen land komen. Een nieuwe start van Gaißau-Hintersee is van groot belang. Als het skigebied niet open is, zijn er maar liefst 40% minder overnachtingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in