Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Gaißau-Hintersee voor tweede keer failliet

Het skigebied in Gaißau-Hintersee is voor de tweede keer in enkele jaren failliet verklaard. De achterstallige betalingen door de Chinese eigenaar zijn niet betaald en de beloofde investeringen zijn niet gedaan. Dit betekent dat het er niet goed uit ziet voor aankomend seizoen, want de liften zullen deze winter waarschijnlijk weer stilstaan.

Schulden

De aanvraag voor het faillissement werd door acht grondeigenaren ingediend, doordat de huidige eigenaar de pacht niet meer betaalde. De schulden zijn inmiddels opgelopen tot 1,8 miljoen euro. In mei had de Österreichische Bundeswald (ÖBF), de grootste grondeigenaar van het gebied, al een rechtszaak aangespannen voor de beëindiging van het contract met de Chinese eigenaar.

Investeringen

Het skigebied met ruim 40 km aan pistes en 9 skiliften is een belangrijke inkomstenbron voor de gemeentes Krispl-Gaißau en Hintersee. Het skigebied maakt geen gebruik van kunstmatige sneeuw en is dus volledig afhankelijk van natuurlijke sneeuwval. Begin 2017 kondigde de Chinese aandeelhouder J&Y Holding Group Ltd. aan om verschillende investeringen in het gebied te doen. Als eerste werd er beloofd om sneeuwkanonnen aan te schaffen. Helaas is hier nooit iets van terecht gekomen.

Lees ook: nieuw in het Salzburgerland tijdens skiseizoen 2019/2020

Geen goed vooruitzicht

Ondanks de vele sneeuwval van afgelopen winter, bleef het skigebied alsnog dicht. Ook aankomend winterseizoen ziet het er niet goed uit voor het skigebied in Krispl-Gaißau. Door achterstallig onderhoud aan de skiliften en te weinig personeel is het waarschijnlijk niet mogelijk om het skigebied te openen. Er is nog veel onduidelijkheid over de toekomst. Wanneer er een goed plan op tafel ligt, dan is de provincie Salzburg bereid om maximaal twee miljoen te investeren in liften en sneeuwkanonnen. De procedure van het faillissement gaat waarschijnlijk 15 januari van start.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in