Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe innovatieve smart-helm: de Swagtron Snowtide

© 2018 Swagtron

Wintersportredacteur

Een helm dient voor veiligheid en dat heb je zeker nodig als je de pistes gaat verkennen. Deze nieuwe smart-helm doet naar nog een schepje bovenop. De Swagtron Snowtide ski- en snowboardhelm is voorzien van allerlei technologieën en stuurt onder andere noodwaarschuwingen af die geactiveerd worden bij een crash.

Verbonden en beschermd

Deze alles-in-een helm biedt veiligheid in stijl door middel van geavanceerde audio en communicatiesystemen. Het Bluetooth-systeem zorgt ervoor dat je handsfree kan bellen en je je eigen muziek kan luisteren. Met de app kun je profiteren van groepscommunicatie en heb je onbeperkt bereik. Ook kun je realtime statistieken als afstand, duur, snelheid en hoogte activeren. Verlies je de smart-helm uit het oog? Een verliespreventiesysteem zal zowel op de app als op de helm een alarm afgeven als ze 50 voet van elkaar verwijderd zijn. Een soort van Find My iPhone. Ook handig dus!

SOS-waarschuwingssysteem

De Swagtron Snowtide helm heeft impactsensoren die worden geactiveerd bij een crash. Er worden sms/e-mailwaarschuwingen verstuurd met je locatie naar de contactpersoon voor noodgevallen die jij in de app hebt ingesteld.

Het SOS-waarschuwingssysteem weet wanneer hulp moet worden opgeroepen. Iedereen valt weleens en de ene keer is de crash heftiger dan de andere keer. Als je hard valt, wordt het waarschuwingssysteem geactiveerd en zendt de helm een persoonlijk alarm af. Is er niets aan de hand, dan kun je de helm weer schoonmaken en gebeurt er verder niets. Als het foute boel is, wordt er binnen 60 seconden automatisch een sms- of e-mailwaarschuwing verzonden.

 

De basiselementen van de helm

De Swagtron Snowtide helm biedt slimme connectiviteit en functies die de veiligheid ten goede doen. Er is een eenvoudig aanrakingssysteem waarmee je Push-To-Talk kunt gebruiken, het volume van je nummer kunt aanpassen en van nummer kunt switchen. Echter, naast dat de helm technologisch een unieke creatie is, heeft men ook nagedacht over de basiselementen van de helm.

De 15 ventilatieopeningen regelen de temperatuur tijdens het skiën of snowboarden. De anti-condens inductiekanalen houden de bril vochtvrij. De riem bij je kin en wijzerplaat zorgen voor een goede pasvorm en de comfortabele wintervoering biedt comfort en verwarming. Er is tevens een EPS-schoklaag aangebracht met een duurzame buitenlaag die voor extra bescherming zorgt.

© 2018 Swagtron

Nog niet op de Europese markt

Op fitness moment verzendt Swagtron alleen nog maar in de Verenigde Staten, maar wellicht slaat de nieuwe helm zo goed aan dat ze gaan uitbreiden. Meer informatie over de helm vind je hier.

Nieuw op de wintersportmarkt: Amsterdam goggle

Niet alleen de smart-helm doet zijn intrede op de wintersportmarkt. Ook Blueprint heeft een opmerkelijke goggle gecreëerd. Wil jij als echte Amsterdammer worden herkend op de pistes, dan moet je dit nieuwe model zeker hebben. Meer hierover lees je in het onderstaande bericht.

Opmerkelijk nieuw model van Blueprint: Amsterdam goggle

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in