Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Nieuwe Hexenwasser gondel in SkiWelt dit weekend in gebruik

Wintersportredacteur

Eindelijk is het zo ver! Op zaterdag 1 augustus wordt de nieuwe 10-persoons Hexenwasser gondel in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental in gebruik genomen. Het schijnt dat een ritje in deze lift bijna net zo bijzonder is als een vlucht op een heksenbezem. Wij zijn erg benieuwd!

Zomer en winter in gebruik

De start van het winterseizoen van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is nog ver weg. Wel kun je hier op dit moment een heerlijke zomervakantie beleven. Niet op de latten, maar te voet, op de fiets, in het water en ga zo maar door. De nieuwe Hexenwasser gondel in SkiWelt zal niet alleen ’s winters, maar ook ’s zomers gaan draaien. In het voorjaar van 2019 is er gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Helaas bracht het coronavirus in 2020 enige vertraging met zich mee, maar gelukkig kon alles snel worden hervat. Nu is het moment eindelijk daar. De testritten zijn gemaakt en de nieuwe gondel wordt aankomend weekend officieel in gebruik genomen.

Feiten & cijfers nieuwe Hexenwasser gondel SkiWelt

De oude 8-persoons Hochsöllbahn is na ruim 30 jaar trouwe dienst met pensioen gegaan. Vanaf 1 augustus én aankomend skiseizoen stap je in de nieuwe 10-persoons Hexenwasser gondel in Söll. De lift telt 72 gondels met elk een eigen thema. Alles staat in het teken van magie en heksen. Onderweg kun je luisteren naar bijzondere verhalen en eenmaal boven is er een speciale winkel waar gezinnen met kinderen bijzondere geheimen kunnen ontdekken. Benieuwd wat je van de nieuwe 10-persoons Hexenwasser gondel kunt verwachten? We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

  • Soort lift: 10-persoons gondel
  • Lengte traject: 1830 meter
  • Hoogte dalstation: 738 meter
  • Hoogte bergstation: 1157 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: iets minder dan 7 minuten
  • Capaciteit: 3200 personen per uur
  • Fabrikant: Doppelmayr

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Negen gezellige dorpen en 284 km aan pistes vormen samen het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental in Tirol. Elk dorp heeft zo haar eigen kenmerken en karakter. Van het feestelijke Westendorf tot het rustige Kelchsau en het superkindvriendelijke Ellmau. Aan heerlijke pistes geen gebrek, hetzelfde geldt voor mooie skitochten, fijne berghutten, kinderlanden en skischolen met Nederlandssprekende skileraren. Ben jij een echt feestbeest? Probeer dan zeker de après-ski van Westendorf eens uit. Elke avond kun je hier helemaal losgaan! Uiteraard hebben we het skigebied zelf ook al een aantal keer bezocht. Benieuwd naar al onze tips? Check dan de aflevering van 24 UUR IN hieronder.

>>> Boek je wintersport naar SkiWelt vanaf € p.p. mét skipas! <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in