Kelchsau

Kelchsau is een klein en rustig skidorp gelegen in het zijdal van de SkiWelt. Helaas is het plaatsje niet verbonden met het aaneengesloten skigebied de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Wel heeft Kelchsau zelf een een klein skigebied en is er de mogelijkheid om met de skibus richting de bijna 300 kilometer aan pistes van het nabijgelegen skigebied te trekken.

Ook heeft het skidorp, in tegenstelling tot de meeste andere plaatsen in de SkiWelt, haar authentieke charme weten te behouden. Kelchsau is een fijne bestemming voor rustzoekers, gezinnen met jonge kinderen en liefhebbers van kleine skigebieden. De 16 pistekilometers zijn voornamelijk geschikt voor beginners die hier in alle rust kunnen werken aan de techniek.

Skiinformatie Kelchsau

Beoordelingen Kelchsau

Algemene informatie Kelchsau

Kelchsau is een klein en traditioneel skidorp gelegen in het zijdal van de SkiWelt. Naast een fijne, rustige sfeer, prima accommodaties en een beperkt aanbod eenvoudige pistes hoef je hier niet heel veel meer te verwachten. Kelchsau heeft geen sterk aanwezige après-skicultuur. Wel is het door de ligging een stuk goedkoper om hier te verblijven dan in andere dorpen van de SkiWelt. Dit terwijl je eenvoudig kunt uitwijken naar het grote skigebied. Het gebied dat bij Kelchsau hoort, telt 16 pistekilometers. De afdalingen zijn voornamelijk geschikt voor beginners. De ruimte en moeilijkheidsgraad van de pistes zorgen ervoor dat wintersporters in alle rust kunnen werken aan de techniek. Kelchsau is niet verbonden met de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Toch is dit skigebied eenvoudig te bereiken met de skibus. Heb je het kleine skigebied van Kelchsau wel gezien en ben je toe aan wat meer veelzijdigheid of uitdaging? De bijna 300 pistekilometers in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental bieden veel meer skimogelijkheden.

Bijna ieder type wintersporter komt hier aan zijn trekken. Zowel beginners als lichtgevorderde skiërs kunnen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental prima uit de voeten. Bijna de helft van het skigebied bestaat uit blauwe pistes. Met behulp van Nederlandse skileraren heb je binnen korte tijd de sport onder de knie. Het skigebied heeft een goed lesaanbod en verder zijn er een aantal kinderlanden voor de echt jonge wintersporters. Deze kenmerken maken de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een fijne wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen en beginners. Let wel op: in tegenstelling tot het skigebied van Kelchsau kan het in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental druk zijn op de pistes en bij de liften. Skiërs die al wat langer op de latten staan, komen beter aan hun trekken op de rode en zwarte pistes. De verbinding tussen de andere dorpen in het skigebied is over het algemeen goed, waardoor er goede mogelijkheden zijn om tochten te skiën. Wat je niet veel vindt in het skigebied zijn zwarte pistes. Houd hier rekening mee als gevorderde skiër.

Activiteiten in Kelchsau

Sneeuwschoenwandelen

Ben je even klaar met skiën, maar niet met actief bezig zijn in de sneeuw? Maak een wandeltocht met sneeuwschoenen.

Rodelen

Rodelen is voor jong en oud leuk om een keertje te doen tijdens de wintersportvakantie. Het is weer even iets anders dan skiën. In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je tal van mogelijkheden om deze activiteit te ondernemen.

Restaurants in Kelchsau

Gasthof Fuchswirt

Kelchsau-Oberdorf 11

Het aanbod aan restaurants in Kelchsau is niet heel groot. Gasthof Fuchswirt is een traditionele herberg gelegen in het centrum van het skidorp. Fuchswirt heeft een idyllische stijl en er wordt gekookt met seizoensgebonden producten. De menukaart wordt gevuld met lokale en internationale gerechten. Voor ieder dus wel wat wils!

Gasthof Fuchswirt

Kelchsau-Oberdorf 11 6361 Kelchsau

Tel: +43 5335 40630 Mail: info@fuchswirtkelchsau.at Web: http://www.fuchswirtkelchsau.at/

Apres-ski in Kelchsau

Kelchsau

Après-ski en Kelchsau gaan niet samen. Het skidorp biedt geen mogelijkheden voor onvergetelijke avonden in een skihut. Het is een bestemming voor rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen. Wil je een avond helemaal los gaan? Trek dan naar het skidorp Westendorf. Dit dorp geniet een wereldwijde bekendheid, mede om haar populaire après-skiaanbod. Wie verblijft in Kelchsau is meer op zoek naar een combinatie tussen rust, ontspanning en skiën.

Kelchsau

Tel: Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in