Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe eigenaren Gaißau-Hintersee druk bezig met redding skigebied

Wintersportredacteur

Skigebied Gaißau-Hintersee (Salzburgerland) is in handen van nieuwe eigenaren. Nadat het skigebied in oktober 2019 failliet ging, kwam er begin april toch een positief bericht. Meerdere partijen hadden interesse in het skigebied. Inmiddels is het koopcontract getekend en hebben de eerste experts gekeken naar de plannen. Nu maar hopen dat ze die snel uit kunnen voeren!

Redding

De nieuwe eigenaren van Gaißau-Hintersee zijn op dit moment druk bezig met de redding van het skigebied. Daar hebben ze grootse plannen voor. Het skigebied, maar ook de regio én toeristische sector krijgen hierdoor een flinke boost. Wel moet er het een en ander gebeuren.

Een belangrijk punt op de agenda is de sneeuwzekerheid van Gaißau-Hintersee. Vanwege de geringe hoogte (max. 1567 meter), is die niet altijd gegarandeerd. Daarom zijn kunstsneeuwinstallaties en een waterbassin voor de productie van kunstsneeuw nodig. Die willen de nieuwe eigenaren graag bouwen op 1200 meter hoogte.

Onzekerheid

Of alle plannen ook daadwerkelijk doorgaan, is helaas nog onzeker. Gisteren hebben experts ernaar gekeken. De geplande locatie is geologisch veilig en ook is er geen potentieel lawinegevaar. Zij hebben een ‘go’ gegeven, maar er is wel een risico. Autoriteiten van de milieubescherming kunnen roet in het eten gooien. De locatie waar het waterbassin is gepland, wordt gezien als biotoop. Oftewel een leefomgeving van allerlei organismen.

De meningen zijn verdeeld

Het is nu afwachten of alles daadwerkelijk wordt goedgekeurd, maar daar is meer onderzoek voor nodig. De meningen zijn in ieder geval verdeeld. Zo zijn de Salzburger Grünen fel tegen de plannen. Zij vinden het in tijden van klimaatverandering grote onzin. Waarom zou je daar natuur voor verwoesten? De Volkspartij is daarentegen juist een groot voorstander van het project. Het nieuwe waterbassin kan zo worden gebouwd dat dieren en planten voldoende bescherming krijgen.

De nieuwe eigenaren blijven ondanks alles positief. Ze doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Als alles volgens plan verloopt, moet het skigebied in 2021/2022 weer opengaan.

Skigebied in Gaißau-Hintersee

Gaißau-Hintersee is de afgelopen jaren ontzettend vaak in het nieuws geweest. Ook in 2017 ging het skigebied failliet. Uiteindelijk kwam het in handen van een Chinese eigenaar, maar van zijn grootse plannen kwam helaas niks terecht. Twee jaar later ging het skigebied opnieuw failliet. Gelukkig lijkt de nabije toekomst er positief uit te zien. Mocht het skigebied weer opengaan, dan kun je hier skiën tussen de 864 en 1567 meter hoogte, op ruim 40 km aan pistes. Laten we hopen dat Gaißau-Hintersee eindelijk weer een mooie winter mag meemaken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in