Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Failliet skigebied Gaißau-Hintersee volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer in gebruik

gaißau hintersee

In de skilift in het skigebied Gaissau Hintersee

© Facebook Gaissau Hintersee

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is een bewogen seizoen geweest voor het skigebied Gaißau-Hintersee, dat onlangs failliet werd verklaard. De toekomst lijkt er nu wel weer rooskleurig uit te zien, want het pachtcontract is maandag verlengd. Daarmee lijkt het erop dat het failliete skigebied volgend jaar weer in gebruik genomen gaan worden.

Chinese eigenaar

Het skigebied is voor het grootste deel eigendom van een Chinese investeerder. Die kwam voor de verlenging van het pachtcontract speciaal vanuit China over. Het was voor hem de eerste keer dat hij een bezoek bracht aan het skigebied, dat hij al enkele jaren in het bezit heeft. Het bezoek laat zien dat er weer vertrouwen is in het skigebied.

Gesprekken met grondbezitters

Het ondertekenen van het pachtcontract met het bosbeheer alleen is niet genoeg om een doorstart te maken met het skigebied. Om de deuren weer te openen moet de Chinese ondernemer nog contracten sluiten met 30 andere grondbezitters. Dat gebeurt hopelijk de komende weken.

Flinke investeringen nodig in Gaißau-Hintersee

Om het skigebied weer winstgevend te maken moet er flink geïnvesteerd worden. De liften zijn bijvoorbeeld aan vervanging toe en ook in kunstsneeuwinstallaties moet geld gestoken worden. Daarnaast moet er ook geinvesteerd worden in activiteiten anders dan skiën, zodat er ook in de lente, zomer en herfst geld verdiend kan worden. De Chinese eigenaar heeft aangegeven daartoe bereid te zijn, maar echte afspraken zijn er nog niet gemaakt.

Laten we hopen dat de gesprekken met de grondeigenaar positief verlopen en dat het Gaißau-Hintersee daarna een financiële boost krijgt om er weer een aantrekkelijke toerismebestemming van te maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in