Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe aanwinst op de Kitzsteinhorn: Gletscherjet 3+4

Op de Kitzsteinhorn in Kaprun wordt een nieuwe lift gebouwd. Deze wordt betiteld als de ‘hoofdslagader’ die de wintersporters naar de top van de gletsjer brengen. Er wordt momenteel al gebouwd aan de nieuwe lift die direct achter Gletscherjet 1+2 komt. De lift gaat dan ook verrassend genoeg Gletscherjet 3+4 heten. Je komt via deze lift bovenin het gebied, startend vanaf het Alpincenter. Door de bouwwerkzaamheden op de Kitzsteinhorn wijken diverse skilerarenopleidingen uit naar de Mölltaler Gletscher. 

Moderne combi-lift
Opvallend aan deze lift is dat het een combi-lift gaat worden. Bij het dalstation kan je kiezen voor een 8-persoons stoeltjeslift of 10-persoons gondel. De stoeltjeslift eindigt bij het middelstation en de gondel gaat, na een korte stop in het middelstation, door tot de top. Beide worden voorzien van stoelverwarming.

Herstructureren skigebied
Met de komst van de lift wordt het gebied geherstructureerd. De Gratbahn komt te vervallen en de twee sleepliften Kitzlifte en Keeslifte worden samengevoegd tot één dubbele sleeplift. De Magnetköpflifte wordt opnieuw gepositioneerd. Bij het middelstation van de Gletscherjet 3+4 komt daarnaast een nieuwe beginnerslift. Door deze herstructurering is er meer ruimte voor de pistes en wordt het met name voor beginners en kinderen een stuk aantrekkelijker. De opening staat gepland in de herfst van 2015.

Een dergelijke lift bouwen op 3.000 meter hoogte is best een uitdaging. Bekijk hier de vorderingen van de bouw:

Foto 1: Middelstation, Foto 2: Bergstation

Middelstation Kitzsteinhorn nov 2014 Bergstation Kitzsteinhorn nov 2014

 

Kijk voor meer informatie over de skilerarenopleidingen op www.skileraar.eu.Banner Skiinformatie copy

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in