Nieuwsalert per mail ontvangen

© Keno Photographie, OT Les Gets

Nieuw in Les Gets tijdens skiseizoen 2019/2020

Kijk jij uit naar een wintersport met het gezin? Les Gets staat bekend als een authentiek dorpje waar gezinnen met kinderen de tijd van hun leven hebben. Het dorp is onderdeel van het ruim 600 km grote skigebied Les Portes du Soleil. Uiteraard heeft men deze zomer niet stilgestaan. Lees hier alle nieuwtjes in Les Gets.

Kunstsneeuw

Wat nou als Moeder Natuur het laat afweten? Dan is kunstsneeuw natuurlijk de perfecte oplossing! Het afgelopen wintersportseizoen kon 35% van Les Portes du Soleill worden voorzien van kunstsneeuw. Dit jaar is dat gestegen naar maar liefst 50%, dankzij de aanleg van het La Renardière Reservoir. Tijdens je vakantie in Les Gets hoef je niet onzeker te zijn over het feit of je kunt skiën, of niet.

Lees ook: Hoelang heeft een skigebied nodig om alle pistes te voorzien van kunstsneeuw?

 

Mini Noordpool

Het skidorp Les Gets staat bekend om de kindvriendelijkheid en heeft daarom ook een ‘Familie Plus’ label. Dit jaar is er voor de kleinsten onder ons een ‘Mini Noordpool’ gemaakt, waardoor zij zich prima kunnen vermaken. Naast de oefenweide van de skischool staan nu o.a. iglo’s, ijsgrotten en tal van obstakels, waardoor er van alles te beleven is voor de kinderen.

Speeltuin Les Gets

De nét nieuwe Mini Noordpool © Office de Tourisme des Gets

Gemak en skiplezier

Dit jaar wordt er een nieuwe blauwe piste aangelegd in het skigebied. Deze piste zal de doorstroom verbeteren én de toegang tot het dalstation Perrières Express gemakkelijker maken. Doordat veel mensen hun auto gratis parkeren aan de rand van het dorp Les Gets, is dit een populair gedeelte van het skigebied. Toerskiërs niet getreurd, ook aan jullie is dit jaar gedacht. Bij de start van de Chamois Piste, naast de Mont Chéry gondel, is er een nieuwe skiroute bijgekomen van 3 km lang. Wie een mooie klim wil maken, is hier op het juiste plek!

Lees ook: Les Portes du Soleil investeert 15 miljoen in 2 nieuwe liften.

Genieten van het uitzicht

Sta jij ook altijd zo te genieten van het adembenemende uitzicht wanneer je bovenop de berg staat? Op de top van Le Ranfoilly is een nieuw uitkijkplatform gecreëerd met zicht op het meer van de Joux Plane en het bergmassief van de Mont Blanc. Tijdens je bezoek aan dit uitkijkplatform kun je zelfs nog een gratis foto laten nemen! Leuke herinnering aan wintersportvakantie in het zonnige Portes de Soleil!

Uitzicht Les Gets

© N.Joly, OT Les Gets

Hondensledetocht met de kids

Wanneer de kinderen geen zin hebben om te skiën, dan kunnen zij mee met een hondensledetocht. Didier organiseert dit jaar een sleetocht met 7 husky’s voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Deze tocht zal van Balcons du Chéry naar Mont Caly gaan, waarbij er onderweg een prachtig uitzicht is op de Mont Blanc en omliggende gebergtes. De duur is 25 minuten en het is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor de kids.

Skidorp Les Gets

Het skidorp Les Gets is gelegen aan de rand van het zonnige Les Portes du Soleil. De omgeving biedt dan ook skipistes voor alle niveaus. Beginners en minder gevorderden kunnen zich uitstekend vermaken op de pistes rondom het dorp, terwijl gevorderden dieper Les Portes du Soleil in kunnen trekken. Het centrum van Les Gets heeft diverse barretjes waar nog een drankje gedaan kan worden na een dag op de latten. Natuurlijk ontbreken de restaurants waar je kunt genieten van de Franse specialiteiten ook niet!

Les Gets

© Keno Photographie, OT Les Gets

Bekijk aantrekkelijke aanbiedingen naar Les Portes du Soleil

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in