Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlands stel gaat droom achterna: een hotel runnen in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Naar de Oostenrijkse bergen gaan om daar niet de toerist uit te hangen, maar aan de andere kant van het veld te staan. Dat is iets wat Paul en Janneke van plan zijn te gaan doen. Het Nederlandse stel gaat komende winter het Proefhotel runnen in Rauris, Oostenrijk. Ze proeven en ervaren hoe het is om een eigen pension te runnen in het land van de wintersport. Een concrete stap die ze dichter bij hun droom brengt. Lees hier hun verhaal!

Wie zijn wij en wat gaan we doen?

Wij zijn Paul & Janneke. Inmiddels zijn we meer dan acht jaar samen en gaan we onze droom achterna. Wat onze droom is en hoe we dat gaan doen, daar komen we zo op terug. We zullen onszelf eerst wat meer voorstellen.

Paul: kok en groot Oostenrijk fan

Hoi! Ik ben Paul. Ik ben 36 jaar en woon samen met Janneke in Brabant. Ik houd enorm van Oostenrijk, wintersport en alles wat daarmee te maken heeft! Als ik ook maar iets hoor wat met Oostenrijk te maken heeft word ik gelijk enthousiast. Van kinds af aan ging ik vroeger met het hele gezin al op vakantie naar Oostenrijk en daardoor is mijn liefde voor dit land geboren. Ik heb mijn hele leven in de horeca gewerkt en momenteel werk ik als kok. Na 1 oktober 2017 zal ik hier gaan stoppen, zodat we onze droom kunnen gaan najagen. Mijn ervaring als kok zal hierin goed van pas komen ?.

Janneke: internationaal consultant en tevens groot fan van Oostenrijk

Hi! Ik ben Janneke en ik ben 28 jaar. Door mijn relatie met Paul ben ik ook besmet geraakt met het Oostenrijk virus. Ik vind het heerlijk om in Oostenrijk te zijn. De frisse, heerlijke berglucht, actief bezig kunnen zijn, maar ook heerlijk relaxen. Ik werk zelf momenteel bij een internationaal uitzendbureau als Payroll consultant. Ik krijg vanaf 1 december 2017 onbetaald verlof om onze droom na te kunnen jagen.

 

Maar wat gaan jullie dan doen?

Oké oké, we houden jullie niet langer in spanning! Wij gaan aankomende winter het Proefhotel runnen in Oostenrijk, Rauris. Het Proefhotel is een plek waar mensen zoals wij kunnen gaan proefdraaien om te kijken hoe het in praktijk is om een pension te runnen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Denk hierbij aan de reserveringen verwerken, marketing, het maken van het menu en de Stubequiz. Stubequiz? Ja, in plaats van de bekende, gezellige Pub quiz bieden wij onze enige echte Stubequiz aan! Onze Brabantse gezelligheid en werkervaring moet ons gaan helpen bij het operationele reilen en zeilen van het Proefhotel.

Hoe pakken jullie dit precies aan?

Tijdens onze relatie bleek al snel dat Paul heel graag richting Oostenrijk zou willen gaan om daar dus een eigen pension te gaan beginnen. Nadat het idee ook bij Janneke was geland, kwam wel de vraag hoe we dit dan zouden gaan doen. Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je rekening mee houden?

We wisten zelf ook niet goed hoe we dit zouden gaan aanpakken. We hebben dan ook een paar jaar rondgelopen met het idee, maar konden hier nooit echt concrete stappen in zetten. Totdat het Proefhotel op ons pad kwam. We hebben contact opgenomen met Hans & Nel, de eigenaren en bedenkers van het Proefhotel. Na veel gesprekken en daar op bezoek te zijn geweest, hebben we de knoop doorgehakt en gaan we nu in de winter van 2017 – 2018 het Proefhotel een heel seizoen runnen om zo ervaring in de praktijk op de toen.

Eigen concept: Brabantse gezelligheid in de Oostenrijkse bergen

We kunnen volledig ons eigen concept doorvoeren en worden echt volledig verantwoordelijk voor het Proefhotel. In ons concept zal de Brabantse gezelligheid zeker naar voren komen. Daarnaast willen we mensen door middel van Oostenrijkse Gemütlichkeit op een ongedwongen manier laten genieten van de cultuur en natuur. Daarnaast krijgen wij coaching van Hans & Nel, zodat we er toch ook niet helemaal alleen voor staan. Heel spannend natuurlijk maar ook super gaaf dat we weer een concrete stap in onze droom kunnen zetten!

Wil je op de hoogte blijven en ons volgen dan kun je de Facebookpagina van het Proefhotel volgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op www.proefhotel.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in