Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlands stel opent luxe restaurant aan voet van Pitztaler Gletscher

Wintersportredacteur

Het afgelopen weekend is het nieuwe WNDRLX® Restaurant geopend aan de voet van de Pitztaler Gletscher. Het restaurant is onderdeel van een nieuw luxe vakantieconcept. Opmerkelijk aan het restaurant: het is eigendom van een Nederlands stel. En het restaurant is niet het enige waarvoor ze in het Pitztal zijn.

WNDRLX® Restaurant

Het WNDRLX® (uitgesproken als Wanderlux) Restaurant is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner en biedt plaats aan 74 personen. Het menu is geïnspireerd op de moderne Alpenkeuken en kent internationale invloeden. Voor de bereiding wordt gebruik gemaakt van regionale seizoensproducten. Eigenaresse Vivian Peters vertelt: “Ieder goed concept heeft een geheim ingrediënt. Dat van ons is eenvoudig; gastvrijheid die lichaam en geest raakt. Dat doen we door het neerzetten van een prettige sfeer met oprechte aandacht voor onze gasten. Wij kiezen voor de beste producten die worden bereid en geserveerd door een gepassioneerd team”.

Ervaren chef

Verantwoordelijk voor het eten dat op tafel komt is chefkok Alexander Seibold. Hij deed eerder ervaring op in het restaurant van Schwarzer Adler in Kitzbühel en was tot voor kort werkzaam in het Riessersee Hotel Resort in Garmisch Partenkirchen. Seibold heeft de ambitie om het WNDRLX Restaurant tot de beste restaurants van Tirol te laten behoren. “In het WNDRLX® Restaurant genieten onze gasten een verrassende culinaire ervaring. In de verfijnde gerechten zie je moderne Alpenkeuken terug in combinatie met internationale invloeden. Zo serveren we Tiroolse Salvelinus met Japanse dashi en berglam met oosterse kruidenkorst”, licht Seibold toe.

Natuurlijke elementen

In het restaurant staan natuurlijke elementen centraal. Niet alleen op het bord, maar ook bij het uitzicht en in het interieur. Voor de inrichting van het restaurant zijn materialen als hout, steen, leer, staal in glas, beton en warme stoffen gebruikt. Het duurzame plafond is gemaakt van gerecyclede natuurlijke cellulosevezels. Het is een ruimtelijk opgezet restaurant met gezellige zithoekjes, een bar en een lounge met open haard. Buiten vind je het terras met een vijver.

 

WNDRLX®

Het WNDRLX® Restaurant maakt deel uit van een compleet avontuurlijk vakantieconcept van eigenaren Vivian Peters en Niels Beekman. Het avontuurlijke stel biedt met WNDRLX® actieve vakanties aan met een persoonlijke noot. Het idee daarvoor ontstond tijdens een glas wijn op vakantie.

“We hebben altijd erg genoten van onze actieve vakanties, maar in ons drukke leven kosten de voorbereidingen veel tijd “, legt Peters uit. “Na het selecteren van de vakantiebestemming, was het niet altijd eenvoudig om een geschikte accommodatie te vinden. Een plek die luxueus, modern en ontspannend was en aan al onze behoeften voldeed. Van wellnessfaciliteiten, fietsenstalling tot de mogelijkheid om onze sportkleding zelf te wassen. De volgende klus was het selecteren van de buitenactiviteiten. Zou het niet fantastisch zijn als we een vakantiebestemming zouden vinden die naast een prachtige accommodatie ook persoonlijk advies geeft over de meest geschikte buitenactiviteiten? WNDRLX® biedt precies dat en nog veel meer. Wij kijken ernaar uit om sportieve vakantiegangers die dezelfde hoge eisen stellen aan hun vakantie te verwelkomen in het Pitztal en volledig te ontzorgen.”

Hieronder een korte video van eigenaar Niels Beekman over WNDRLX®.

Je verblijft bij WNDRLX® in het PURE Resort Pitztal, gelegen op 1.740 meter hoogte aan de voet van de Wildspitze. Het koppel biedt 13 exclusieve chalets en 13 appartementen aan, waar je kunt genieten van een prachtige vakantie. Het resort opent op 13 juli 2018 z’n deuren.

© PURE Resort Pitztal

Meer weten? Bezoek de website van WNDRLX®.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in