Nieuwsalert per mail ontvangen

Emigreren naar Oostenrijk: 8 weken later

emigreren naar oostenrijk

Sanne en Boaz emigreerden onlangs naar het Kleinwalsertal. Via Skiinformatie volgen we de Nederlandse skiërs. Het is nu 8 weken geleden dat ze verhuisden. Wij vroegen de twee waar ze tegenaan lopen.

Stroopwafels

We wonen nu ongeveer 8 weken in Oostenrijk en hebben nog geen enkele dag spijt gehad van onze keuze, of Nederland gemist. Het enige wat we denk ik ooit zouden gaan missen zijn onze vrienden en familie, maar tot nu toe is daar nog geen tijd voor geweest, aangezien er ongeveer iedere week wel iemand is langs geweest! Daarnaast worden we erg vriendelijk ontvangen door de lokale bevolking. Iedereen is zeer behulpzaam en helpt ons bij zaken waar we niet uitkomen. Ook onze naaste buren kunnen het wel waarderen als we langskomen om ons voor te stellen met een zakje Nederlandse stroopwafels. We doen in ieder geval ons best, want als het dorp bestaat uit ongeveer 25 huizen, is het wel fijn als je met je buurtjes overweg kan!

Heel veel samensmelten met de lokale bevolking is er nog niet geweest, aangezien we er eigenlijk te druk voor zijn. We zijn geëmigreerd, bezig een nieuw bedrijf op te zetten en bezig met de voorbereidingen op de grote verbouwing die binnen 11 weken klaar moet zijn. Dit alles brengt een hoop papier- en denkwerk met zich mee en proberen we tussen de bedrijven door ook de vriendelijke gastheer en vrouw uit te hangen. Want ja, we moeten natuurlijk wel laten zien aan onze vrienden en familie waarom we verliefd zijn geworden op dit dal! Daarnaast heeft Sanne nog de werkzaamheden van haar eigen bedrijf Chicky clinics, want dat gaat natuurlijk ook gewoon door.

Veel geregel

Het hotel is in oktober pas officieel van ons, we hebben nu 1 ruimte waar we al mochten beginnen met slopen en we kunnen hier alvast wonen. Op dit moment is het samenwonen met de huidige eigenaresse en haar gasten. We hebben gelukkig wel onze eigen ruimte boven in het hotel, heel fijn! Van twee hotelkamers en één personeelskamer hebben we ons eigen appartement gecreëerd waarin we prima kunnen wonen. Het is ontzettend fijn dat we hier al kunnen verblijven, zodat we nu alle tijd hebben om alle zaken te regelen. We moeten ook vaak even langs komen bij instanties om zaken te regelen of handtekeningen te zetten.

We hebben in ons leven nog nooit zo vaak onze handtekening moeten zetten, als dat we in de afgelopen weken hebben gedaan. Als je met de lokale bevolking spreekt dan merk je ook dat het qua regelgeving steeds strenger aan het worden is in Oostenrijk. Wij moeten zaken invullen waar zelfs de mensen van de bank en onze boekhoudster nog nooit van gehoord hebben. En dat zijn dan niet eens zaken die wij moeten invullen als “buitenlander”, maar gewoon omdat de regels zijn aangepast. Als we dit alles in oktober hadden moeten regelen, dan was het denk ik een onmogelijke opgave geweest. Dus een perfecte keuze om hier nu al te wonen!

Genieten

Het enige waar we hier tegenaan lopen is dat alles vrij lang duurt om geregeld te krijgen. Om 1 ding geregeld te krijgen, moeten we vaak bij meerdere instanties langs. Waar in Nederland veel instanties aan elkaar gekoppeld zijn, heb je hier in Oostenrijk alles los van elkaar. Daar zijn we inmiddels aan gewend en als alles wel in 1 keer lukt, is het alleen maar mooi meegenomen! Iedere dag hebben we wel een geluksmomentje dat we hier mogen wonen, het is zo fijn! De omgeving is prachtig en de buitenlucht werkt verslavend! De drukte en de uitlaatgassen van Amsterdam hebben we nog geen moment gemist, het is echt genieten hier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in