Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote plannen voor uitbreiding Silvretta Arena

Wintersportredacteur

De Silvretta Arena wil uitbreiden. Daarvoor hebben ze 90 miljoen Frank over. Dit weekend stemmen de inwoners van de gemeente Samnaun over de uitbreiding. Het is nog een lastig thema, want milieuorganisaties zijn geen voorstander van de uitbreiding.

Vijf nieuwe liften

De uitbreidingsplannen zijn voornamelijk gericht op het Zwitserse deel van het skigebied. In de planning zitten twee nieuwe liften die wintersporters vanuit Samnaun in het skigebied brengen. Eentje vanuit het dorpsdeel Laret naar het bergstation van de Mullerkopf en eentje vanuit Samnaun Dorf naar de Salaaser Kopf. Het dorp wordt op die manier beter met het skigebied verbonden. Op dit moment heb je bijvoorbeeld geen toegang tot het skigebied direct vanuit Samnaun Dorf.

 

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe liften gepland die het Ravaischer Salaas met twee nieuwe liften richting Salaaser Kopf en Greitspitz verbinden. Ook nieuwe pistes ontstaan daarbij, waardoor het skigebied nog aantrekkelijker wordt. Het Ravaaischer Salaas ligt tussen 2.400 en 2.900 meter hoogte en is daarmee erg sneeuwzeker. Andere hooggelegen delen in het skigebied zijn al zeer druk bezocht en daarom zou dit een perfecte oplossing te zijn om de gasten beter over het skigebied te kunnen verdelen. Zoals je op de kaart kan zien is er nog ruimte in dat gebied. Ook wordt er een lift gepland van Höllkar naar de Greitspitze.

Stemmen

In Samnaun stemmen de burgers over de projecten. Pas als die toestemmen kan er een bouwvergunningstraject gestart worden. Het richtplan is in de afgelopen jaren al door de regering goedgekeurd. Milieuorganisaties willen een stokje voor de plannen steken. Door het bebouwen van de Ravaischer Salaas zou een prachtig stukje natuur en leefruimte voor wild verloren gaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Aanstaande zondag weten we of de inwoners het project goedkeuren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in