Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlander opent indoor skihal in het Duitse Ruhrgebied

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een investeerder uit Nederland gaat een nieuwe indoor skihal oprichten in het Duitse Herne. Deze skihal is voor Duitse begrippen uniek, er zal namelijk geen sneeuw aanwezig zijn in de hal. Hoe je er dan kunt skiën? In Nederland is deze manier van skiën al bekend, er wordt namelijk een lopende band gebruikt in Indoorski Herne.

Nieuwe indoor skihal: Indoorski Herne

Investeerder Bart-Jan Thieme legt uit in Bild.de: “We willen Oostenrijk naar Herne halen”. Wintersporters skiën op hun plaats en ondertussen draait er een band onder hen door. Er wordt geskied op een rollerbaan van skigras. De kunststof bekleding waar men op skiet moet aanvoelen als echte sneeuw. De helling en snelheid van de skibaan kunnen aangepast worden. Je betaalt in Indoorski Herne alleen voor cursussen, alle nodige uitrusting is aanwezig. Dit concept is al enige tijd bekend in Nederland, in ons land zijn er ruim 70 indoor rollerbanen. Voor Duitsland is dit een geheel nieuw concept.

Opening in september 2023

De nieuwe indoor skihal is gevestigd in Herne. Dit is een stad tussen Dortmund en Essen in het Ruhrgebied. De faciliteiten van Indoorski Herne komen in een lege hal naast de ijsbaan aan het Gysenbergpark. In eerste instantie komen er twee banen, dit kan uitgebreid worden tot maximaal zes. Ook staat er een restaurant op de planning in Indoorski Herne. De totale investering is ongeveer een miljoen euro. De opening staat gepland voor 1 september 2023.

Meer informatie vind je op de officiële website!

Concurrentie voor Alpincenter Bottrop?

Volgens de Nederlander is deze nieuwe skihal in Herne geen concurrentie voor de dichtbij gelegen indoor skihal in Bottrop. Het concept is toch iets anders. Je kunt straks snel leren skiën in Herne en daarna je techniek in de echte sneeuw finetunen in de skihal in Bottrop.

Ook interessant: 10 langste indoor skipistes van Europa

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in