Nieuwsalert per mail ontvangen

Nachtvorst in Nederland komende nachten?

In de Alpen is het begonnen met sneeuwen en ook hier in Nederland krijgen we te maken met wat winterse temperaturen. Bij ons zijn de kriebels al begonnen en we zijn zeker niet de enigen. Skigebieden en fanatieke wintersporters beginnen aan hun voorbereidingen.

Nachtvorst

Weerplaza.nl heeft aangekondigd dat we in de nachten wel eens vorst kunnen verwachten. Er zou een uitloper zijn van een hoogdrukgebied waardoor er weinig wind staat. Omdat het in de nacht helder, koud en best vochtig is, zou er mist kunnen ontstaan. Ook zou de temperatuur dichtbij de nul zitten en misschien op sommige plaatsen er zelfs onder. Het is dus niet zeker of er vorst aankomt maar de kans is aanwezig. Dat zou betekenen dat je de ijskrabber er alvast bij moet pakken.

Temperatuur september

Volgens de weerstatistieken wordt september 2017 kouder dan vorig jaar. Waar ze dit jaar de gemiddelde temperatuur 15 graden voorspellen, was dat vorig jaar 1,5 graad warmer. De maximum temperatuur scheelt ook een aantal graden. Dit jaar ligt de maximum temperatuur waarschijnlijk op 19,13 graden en dat was in vorig jaar 23,04.

Opening skigebieden

Wat ons nog meer in de stemming brengt zijn de openingsdata van de skigebieden. De pistes in Zillertal Arena zijn 7 maanden dicht geweest, maar openen op 2 december eindelijk weer. In Zell am See – Kaprun gaan de liften een stuk eerder in het seizoen open, namelijk op 30 September. Dat zijn nog maar 29 nachtjes slapen! De redelijk vroege opening is mogelijk door de Kitzsteinhorn gletsjer. Deze gletsjer ligt op een hoogte van 3.029 meter en is daarom sneeuwzeker.

Weten wanneer jouw favoriet open gaat? Check dan de website van het skigebied. Ga je naar Tirol? Mis deze opening events niet!

Heb je nog niks geboekt? Bekijk dan de aanbiedingen voor in de voorjaarsvakantie:

10 top wintersport deals in de krokusvakantie

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in