Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Must-do in de regio Interlaken deze winter: de Hot Tug

Brienzer See kajakken

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je wintersport afwisselen met wat andere activiteiten is altijd leuk. Een rondje wandelen, een rit op een sneeuwscooter of met de zipline naar beneden, de skigebieden verzinnen altijd wel weer wat leuks. Zo ook in de regio Interlaken, waar je komende winter kunt varen in een Hot Tug. Dit is een combinatie tussen een hot tub en een boot waarmee je over het water vaart. Hoe leuk is dat?

Een drijvende hot tub tussen de Zwitserse bergen, klinkt heel goed toch?! Het kan deze winter op de Brienzer See in de regio Interlaken. Eerst skiën in bijvoorbeeld de Jungfrau Region en ’s middags nog even varen en ontspannen.

Met de Hot Tug over de Brienzer See

Niets is lekkerder dan na een dag hard werken op de pistes om even tot ontspanning te komen in de sauna, jacuzzi of het zwembad. In de regio Interlaken hebben ze daar wel een heel leuk alternatief voor gevonden: een drijvende hot tub. Het water van de Hot Tug wordt met een houtoven op een temperatuur van zo’n 38 ℃ gehouden, dus ook ’s winters is het dan heerlijk om buiten in het water te zitten. Doe wel even een muts op, want je hoofd kan wel koud worden tijdens het varen. Bij aankomst krijg je een korte uitleg over de kachel en het sturen, waarna jullie lekker je gang kunnen gaan. Je kunt met maximaal zes personen in de Hot Tug en houd er rekening mee dat de ‘kapitein’ minimaal 18 jaar oud moet zijn. En wat je nou precies kunt verwachten van zo’n boottochtje? Je ziet het in de video hieronder:

Wintersport in de Jungfrau Region

Een van de skigebieden die in de regio Interlaken ligt, is de Jungfrau Region. Dit is een verzamelnaam voor verschillende skigebieden die toegang bieden tot ruim 200 km aan pistes. Het grootste skigebied vind je tussen Grindelwald en Wengen: Kleine-Scheidegg-Männlichen met ruim 100 km pistes. Behalve dat je hier heerlijk kunt skiën, onder andere op de langste World Cup afdaling, is er ook buiten de pistes meer dan genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kajakken op de Brienzer See en een chocolade workshop volgen in Interlaken. Benieuwd naar meer tips? Lees dan onderstaand artikel en bekijk de video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in