Nieuwsalert per mail ontvangen

Wel of geen skishow bij skischolen?

Veel wintersporters kijken er naar uit om de skishow te aanschouwen van de plaatselijke skischool. In veel skigebieden worden er skishows gegeven om meer naamsbekendheid te genereren onder het wintersportend publiek in het gebied. Met spectaculaire stunts van de skileraren wordt een show gegeven waar iedereen in het dorp naar toe gaat. Een show die bij velen een hele week in gedachte blijft.

Nu de drukste weken van het seizoen zijn aangebroken zijn de boekingen in volle gang en ondergaan de skischolen topdrukte. In deze weken is de functie van de skishow merendeels het wekken van respect en het laten zien dat de skileraren goed kunnen skien. Ouders van kinderen zijn trots bij het zien van de show dat hun kind les krijgt van een van hen en kinderen kijken vol bewondering naar de show en praten daar de volgende dag tijdens de les over. Het entertainment gehalte is zeer hoog en de show wordt bij sommige skischolen afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Misschien klinkt het een beetje apart, maar wellicht zou het juist interessant zijn voor skischolen om de skishows juist te geven buiten het hoofdseizoen om. In het hoofdseizoen is de skischool bijna zo goed als zeker van skiles boekingen. Er komen zo veel gasten dat zelfs de concurrenten, elkaar niet in de haren vliegen. Maar de concurrentiestrijd wordt groter in de maanden dat het rustiger in de gebieden en er gevochten moet worden om de klant. Juist op zulke momenten kan het organiseren van skishows een mooi marketing instrument zijn om je als skischool te onderscheiden van de concurrentie.

Jammer genoeg is de trend momenteel dat skischolen juist minder spectaculaire skishows organiseren omdat het te veel geld kost. Waar in het verleden veel skischolen wekelijks een skishow organiseerde is dit in veel gebieden verminderd naar 2 a 3 keer per jaar in het hoogseizoen. Laten we hopen dat dit exclusieve staaltje vakwerk van de skileraren blijft bestaan.

Hieronder is een gedeelte van de skishow in het Pitztal te zien.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in