Nieuwsalert per mail ontvangen

Met Snowexperience op pad tijdens Dutchweek

Vorige week was het dan jammer genoeg zo ver, het wintersportseizoen is voorbij. Gelukkig heeft de Skiinformatie crew dit goed afgesloten tijdens de Dutchweek in Val Thorens. Van te voren werd verwacht dat de weersomstandigheden niet super zouden zijn. Uiteindelijk hebben wij daar meer geluk gehad dan vorig jaar. Met bijna de hele week zon, is bijna iedereen met goud gebruinde hoofden terug gekomen. De sneeuwkwaliteit was niet helemaal om naar huis te schrijven, maar de hoger gelegen pistes waren prima te doen voor de maand april/mei. Samen met Snowexperience hebben wij de pistes onveilig gemaakt.

Snowexperience is een reisorganisatie die Skisafari’s organiseert in het buitenland. Omdat zij ook gedurende de winterperiode schrijven op Skiinformatie.nl was ik uitgenodigd om een dag met hun op pad te gaan. Een erg leuke en vroege uitdaging, want om 09.00 uur moesten wij helemaal ingepakt en wel op de piste verschijnen. Wederom was de zon die die dag overheerste en stond ons een warme dag te wachten.

Samen met de professionals van Snowexperience zijn wij in een groep van 8 personen de bergen in gegaan. Een gezellige groep, waar gezelligheid en het werken aan de techniek centraal staat. Het leuke aan deze safari’s is dat je tijdens het skiën goede tips krijgt en leert skiën onder verschillende omstandigheden.

Omdat de zon de week overheerste was de sneeuw papperig waardoor er een andere techniek bij kwam kijken. Het is sneeuw waar je meer moet werken en waarbij veel skiërs in oude fouten vallen. Leuk om te oefenen, want tijdens de traditionele vakanties zul je deze omstandigheden minder snel tegenkomen.

Tussen de middag lekker in het zonnetje aan een bord met patat en een lekkere kip zodat je de rest van de middag weer flink aan de bak kunt.

Ik wil Snowexperience bedanken voor deze ontzettend leuke dag en raad het daarom ook iedereen aan. Een leuke, leerzame en avontuurlijke middag die ik niet snel zal vergeten…….

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in