Nieuwsalert per mail ontvangen

Mega gondellift in de planning tussen Flachau en Zauchensee

Foto: Flachau.at

De skilift-maatschappijen van Flachau en Zauchensee (Pongau) hebben een spectaculaire verbinding tussen beide skigebieden in de planning. De gondellift zal naar verwachting zeven kilometer lang worden en een hoogte bereiken van 300 meter boven de Tauernautobahn.

De technische realisatie van de verbinding vergt een grote investering. De officiële procedure is gestart en daarin is ook het plan om een 300 meter hoge verbinding over de snelweg te bouwen meegenomen. Met de komst van deze verbinding zal de partnerschap tussen de Flachauer Bergbahnen en Zauchenseer Bergbahnen een feit worden.

Er zullen slechts vijf staanpalen geplaatst worden die de skilift kabels gaan dragen en de reistijd zal iets minder dan 20 minuten bedragen. Wintersporters geven tegenwoordig vaker hun voorkeur aan skigebieden met meerdere verbindingsmogelijkheden, waardoor Flachau en Zauchensee dit zien als een belangrijk lange termijn traject. Wanneer de vergunningen gegeven zijn kan er aangegeven worden wanneer het project van start zal gaan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in