Nieuwsalert per mail ontvangen

Meerdere ongevallen door lawines afgelopen week

Zonder een oordeel te kunnen of willen vellen over het ongeval van prins Friso, blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om tenminste een peilsysteem bij je te dragen bij het skien. Zoals we hier in Oostenrijk hebben vernomen in de kranten, had zijn begeleider en goede kennis (eigenaar van het hotel) wél een airbag(lawine)vest aan. Vooral off-piste skien kan gevaarlijk zijn, met name als je niet bekend bent met de luchtstromen. Hoewel we ook berichten in de kranten hebben gelezen dat de bewuste piste niet was ‘gesperrt’ wordt een lawine-waarschuwing niet voor de grap gegeven. En ook al zijn wij als NL-ers altijd een tikje eigenwijs, de Oostenrijkers hebben er echt meer verstand van dan wij. Buiten het feit, dat je jezelf en je mede-skiers behoorlijk in gevaar kan brengen, breng je ook het leven van de reddingwerkers in gevaar. Het excuus: ik ben een thrill-seeker en zoek meer spanning dan dat ik kan vinden op een ‘normale’ piste, is totaal geen excuus. Je kan én mag op de snelweg in NL ook geen 200 km/pu rijden, ook al heb je een supersnelle sportwagen.

Nu is het tragische ongeval van prins Friso -helaas- geen uitzondering. Ook vandaag (Nockberge, bekend staand als een zeer veilig gebied) een lawine geweest, waar een moeder en haar dochter van 24 jaar onder verdwenen zijn. Gelukkig zag echtgenoot resp. vader het gebeuren en doordat er nog een hand boven de sneeuw uitstak, zijn moeder en dochter op tijd in veiligheid gebracht.

Laat deze berichtgeving je niet afbrengen van een fijne skivakantie. Als je de normale voorzorgsmaatregelen in acht neemt, is de sport niet gevaarlijker dan iedere andere bezigheid. De sneeuwcondities zijn momenteel (in ieder geval in Kärnten) fantastisch en in combinatie met de zon, een heerlijke inspannende en tevens ontspannende bezigheid. Dochter- en manlief zijn vanavond nog even naar het Nassfeld geweest: nachtskien. Hebben het super gehad!
Komende week wordt er nog wat sneeuwval verwacht, maar vooral veel zon!

Voor de gelukkigen die binnenkort vertrekken naar de wintersportoorden: Viel Hals- und Beinbruch!

Bis Bald!
www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in