Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meer Nederlanders op skivakantie deze winter

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zijn we uit de economische recessie? Het lijkt er wel op. Uit onderzoek van de ANWB blijkt namelijk dat wij Nederlanders dit jaar weer weer meer op wintersport gaan. Er gaan dit jaar namelijk ongeveer één miljoen Nederlanders de komende maanden genieten van de winterse condities van de Alpen. Dit zijn er veel meer dan de afgelopen jaren.

Volgens de ANWB kan dit aantal alleen maar toenemen. “Want als de sneeuwcondities in de nabijgelegen wintersportgebieden goed zijn, zal het aantal sportievelingen dat de lange latten onderbindt alleen maar toenemen.” Volgens woordvoerder, Annelies Tichelaar is Oostenrijk nog steeds ons favoriete wintersportland. Meer dan de helft van alle wintersporters vertrekken deze winter naar Oostenrijk. Mocht je hier niet naar toe gaan, dan is de kans groot dat je deze winter in Frankrijk zit. Zoals misschien te verwachten, is Frankrijk namelijk de nummer twee. Duitsland en Zwitserland zijn de nummer drie en vier wintersportbestemmingen waar wij Nederlanders graag heen gaan.

Tirol en Salzburgerland zijn ook dit jaar weer de populairste wintersportgebieden in Oostenrijk. Frankrijk geeft aan dat er veel Nederlanders hun vakantie hebben geboekt bij hun in de Alpen. Denk hierbij aan de plaatsen Les Menuires en La Plagne. In Duitsland is Sauerland het meest geliefde wintersportgebied. Volgens het onderzoek van de ANWB skiet 74% procent van de Nederlandse wintersporter. Slechts 11% geeft aan te snowboarden.

Tichelaar: “De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer 8% gaat met de bus en de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.”

Hierbij nog een kort overzicht van de aankomende vakanties.

De kerstvakantie 2015:
zaterdag 19 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016

De voorjaarsvakantie 2016:
in regio Midden en Zuid van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari 2016 en in de regio Noord van zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 2016.

Omdat carnaval komend jaar aan het begin van februari zal worden gevierd, bestaat de mogelijkheid dat regio Zuid zal afwijken van de voorgestelde data en de voorjaarsvakantie juist in die periode zal plannen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in