Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Meer dan twee keer zoveel sneeuw in Oostenrijk dan vorig jaar

Wintersportredacteur

Dat er extreem veel sneeuw is gevallen de afgelopen tijd, is je vast niet ontgaan. Maar wist je dat dit veel meer is dan vorig jaar? Het sneeuwdek is zelfs twee tot vier keer zo dik als vorig jaar, meldt Weeronline.

Meerdere regio’s in Oostenrijk hebben grote problemen gehad met de mega hoeveelheid sneeuw die daar de afgelopen tijd naar beneden is gekomen. Dorpen raakten afgesloten van de buitenwereld, scholen bleven dicht, heel veel straten werden afgesloten, elektriciteit viel uit, ideaal was het niet. Maar is dit normaal voor de tijd voor het jaar?

Extreem

Nee, dit is niet normaal, schreven we gisteren al. Zulke hoeveelheden komen eens in de 100 jaar voor. De hoeveelheid sneeuw die deze maand is gevallen, is twee keer zo groot als de hoeveelheid die valt in een gemiddelde maand januari. In Hochfilzen (Tirol) is er bijvoorbeeld een totale sneeuwhoogte van 2,5 meter gemeten. De extreme weersomstandigheden van de afgelopen twee weken in de Alpen komen normaal gesproken maar eens in de 100 jaar voor.

Tot wel vier keer zoveel sneeuw dan vorig jaar

Weeronline heeft gekeken naar het sneeuwdek in de Oostenrijkse skigebieden die sneeuw rapporteren en die analyse liet zien dat er op de toppen gemiddeld ruim twee keer zoveel ligt dan vorig jaar. Er ligt gemiddeld al 120 cm sneeuw. In de dalen is het gemiddelde sneeuwdek zelfs vier keer zo dik als vorig jaar. In meerdere skigebieden lag vorig jaar op dit moment nog helemaal geen sneeuw zelfs.

Afwachten

Het is nu afwachten wat december gaat doen. Als het nu weer heel warm wordt, kan het toch nog tegen gaan vallen tijdens de kerstvakantie. Wij hopen natuurlijk op het beste en genieten vandaag alvast van de sneeuw in Obergurgl!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in