Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Kosten sneeuwchaos Osttirol lopen op tot in de miljoenen

Na de sneeuwchaos van de afgelopen dagen, lijkt de rust nu wat meer terug te keren in Osttirol. Afgesloten wegen gaan langzaamaan weer open en kinderen mogen weer naar school. Zoals het er nu op lijkt, lopen de totale kosten van de aangerichte schade op tot ongeveer 10 miljoen euro.

Veel schade

De afgelopen dagen trok er een lagedrukgebied vanuit Italië over Oostenrijk. Deze storm, met extreme hoeveelheden neerslag, heeft voor veel schade gezorgd in het land. Tot nu toe gaat men er vanuit dat de kosten van de schade oplopen tot 10 miljoen euro. Günther Platter (ÖVP) vertelde tijdens een persconferentie dat de precieze schade pas aan het eind van de dag vastgesteld kan worden. De staat stelt nu middelen uit het Nationale Rampenfonds ter beschikking.

Rust keert terug

Na dagen van hevige neerslag lijkt de situatie steeds rustiger te worden. Steeds meer afgesloten wegen gaan open en de kinderen kunnen grotendeels weer naar school. Het lawinegevaar is in sommige gebieden inmiddels van niveau 4 verlaagd naar niveau 3. Hierbij is er nog steeds een aanzienlijke kans op lawines.

Lees ook: gevolgen van de sneeuwchaos, een overzicht

Sneeuwchaos in Osttirol

Het waren de afgelopen dagen geen rustige dagen voor de hulpdiensten. De brandweer heeft niet stilgezeten en ook waren er tussen 13 en 19 november dagelijks meer dan 110 Rode Kruis-medewerkers actief in Osttirol. Huizen werden verwoest door modderstromen, verschillende wegen werden afgesloten en wintersporters en bewoners raakten ingesneeuwd. Kortom, de sneeuwval bracht veel chaos met zich mee.

Momenteel zijn er in Osttirol en Noord-Tirol nog steeds problemen door de neerslag van de afgelopen dagen. Ruim 1000 huishoudens zitten nog zonder elektriciteit. Daarnaast moesten er maandag in Gaimberg en in Natters nog verschillende huishoudens evacueren door het gevaar op modderlawines.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in