Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meer dan een meter sneeuw onderweg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vandaag worden we ontzettend treurig van het weer als we in Nederland naar buiten kijken, dus kijken we maar eens naar de weermodellen. Wat brengen die ons? En de belangrijkste vraag van vandaag: hoeveel sneeuw gaat er vallen? De weergoden lijken ons gunstig gestemd, want er komt een flinke bak met sneeuw aan de komende tien dagen.

Veel sneeuw voorspeld

De afgelopen dagen schreven we er al vaker over de voorspelde sneeuwval in de Alpen. Deze week viel en valt er regelmatig wat sneeuw en het lijkt erop dat de sneeuwrijke periode zich doorzet in de volgende week. De sneeuwgrens ligt nu nog vrij hoog, maar die daalt de komende dagen. Aan de westkant van de Alpen blijft de sneeuwgrens rond de 1000 meter hangen, maar in Oostenrijk kan het begin volgende week zelfs in de dalen op 500 meter hoogte sneeuwen. En hoeveel sneeuw komt er naar beneden? Veel, als we de voorspellingen morgen geloven.

Meer dan een meter sneeuw

In de hele Alpenregio lijkt het de komende anderhalve week te gaan sneeuwen, maar de meeste sneeuw wordt verwacht aan de westkant van de Alpen. In de Oostenrijkse skigebieden kan tussen de 30 en 60 centimeter sneeuw vallen de komende tien dagen, maar verder naar het westen zelfs meer dan een meter sneeuw. De meeste sneeuw valt in de grensregio van Frankrijk en Italië. Denk dan aan Chamonix, La Thuile, Courmayeur, Tignes, etc. In die hoek gaat het los!

Van groen naar wit

De sneeuw valt vandaag en morgen nog, dan is er een korte pauze en vanaf zondag komt er dan weer een bak met sneeuw. Wij genieten van achter ons beeldscherm. In veel skigebieden is het nu nog groen, maar daar komt eindelijk verandering in als het goed is.

ac_unit

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in