Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man stapt in 22 jaar tijd in elke skilift in de VS

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een opmerkelijk bericht uit de Verenigde Staten. Daar heeft de Amerikaanse Peter Landsman een ritje gemaakt in letterlijk elke lift van de VS. En dat niet alleen, hij heeft foto’s gemaakt van alle berg- en dalstations, alle stoeltjesliften, gondels en sleepliften en alle gegevens van de liften op een rijtje gezet. Al deze gegevens zijn verzameld in het liftblog, een complete database met de informatie over elke lift in de VS. Een bijzondere prestatie, zeker als je de cijfers erbij ziet!

Elke lift gedocumenteerd

Wat een prestatie. Peter Landsman uit de Verenigde Staten heeft in elke lift van het land gezeten. In de afgelopen 22 jaar bezocht hij alle 480 skigebieden die de VS telt en maakte daar een ritje in elk van de 2381 skiliften. Dit deed hij voor zijn liftblog, waar hij alle gegevens van de liften in de VS heeft verzameld. Per staat kun je de skigebieden zien en vervolgens doorklikken naar de verschillende liften in het gebied. Van elke lift verzamelde Landsman foto’s van het dal- en bergstation en de lift zelf en zette hij de informatie op een rijtje. Zo kun je ook terugvinden wat voor type lift het is, van welke fabrikant deze komt, de capaciteit, aantal jaren in dienst, aantal liftpalen, ritduur, lengte, hoogteverschil en nog meer.

Peter Landsman

Zo’n super uitgebreid blog bijhouden is natuurlijk een bijzondere hobby die niet uit de lucht komt vallen. Peter komt uit een familie die altijd dol is geweest op skiën en is al sinds zijn 12e met het blog bezig. Tijdens zijn studie bezocht hij zes skigebieden in Maine op een dag… Inmiddels werkt hij vier dagen per week bij een liftbedrijf in Jackson Hole. Op zijn vrije dag gaat hij op pad om skigebieden te bezoeken, welke hij soms zelfs alleen met het vliegtuig kan bereiken. Landsman is de enige ter wereld die letterlijk alle liften in de VS heeft gezien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in