Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Maart recordmaand in Oostenrijk qua temperatuur

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het einde van het skiseizoen was vooral in Oostenrijk uitzonderlijk mild. Dat blijkt nu ook bij het terugkijken naar de gehele maand qua cijfers in vergelijking tot de afgelopen jaren. In maart is er een record gesneuveld in Oostenrijk. Nog nooit was het er zo warm.

Recordmaand maart in Oostenrijk

Zowel in februari als in maart was het warmer dan gemiddeld in Oostenrijk. Maart was 3,2 graden warmer dan het gemiddelde (gemeten van 1991 tot en met 2021). De hoogste temperaturen werden tot nu gemeten in maart 2017. In 2024 was de gemiddelde temperatuur nog eens 0,4 graden hoger dan toen.

Grote verschillen in temperatuur

In Oostenrijk begon het skiseizoen erg koud en sneeuwrijk. Ook de eerste maand van het nieuwe jaar was fris. Al deze sneeuwval zorgde voor een goede sneeuwlaag voor de wintersporters die in het milde februari of maart naar het wintersportland kwamen. Op hoogte bleef het hierdoor prima om te skiën. Dit ondanks dat de dalen steeds groener werden en de pistes lager gelegen veranderden in pap. Het was een winterseizoen met de grote temperatuurverschillen. Van de ene op de andere dag kon het zo weer vriezen en flink sneeuwen, terwijl het daarvoor nog ruim boven het vriespunt was in de dalen.

Zo sneeuwde het nog flink aan het begin van de week op hoogte ›

Veel Nederlanders hebben zo een weeromslag zelf meegemaakt in de tweede week van de voorjaarsvakantie. Eigenlijk was het de hele week erg mild, maar dat veranderde toen vrijdag een koufront zorgde voor 40 centimeter sneeuw op veel plekken.

April nu al warm

Zoals het er nu uitziet lijkt april ook vrij warm te worden in Oostenrijk. Afgelopen weekend met Pasen stegen de temperaturen al boven de 20 graden uit in de dalen. In Wenen werd zelfs 28 graden gemeten. De voorspellingen laten nu nog meer temperatuurstijgingen zien voor dit weekend. Net als in Nederland stijgt de temperatuur op de thermometer flink. Een winterse inval lijkt er voorlopig niet meer te komen. Ook voor volgende week laten de weerkaarten milde, grotendeels zonnige omstandigheden zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in