Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

April begint met sneeuw in veel skigebieden

Wintersportredacteur

Van enkele vlokken in de Oostenrijkse skigebieden tot een flinke laag in Italië, Frankrijk en Zwitserland… April begint erg sneeuwrijk in de wintersportlanden. De afgelopen dagen sneeuwde het al aan de zuidkant van de Alpen, vannacht is de sneeuwval iets verschoven zodat er ook lokaal in de Noord-Alpen van geprofiteerd kan worden. Benieuwd waar de vlokken uit de lucht dwarrelen op Tweede Paasdag? Hier een paar beelden uit de skigebieden op een rijtje!

Sneeuwrijke Tweede Paasdag

Gisteren en vannacht sneeuwde het vooral in de Franse en Zwitserse skigebieden. Sinds vanochtend kleuren ook weer enkele webcams op hoogte in Oostenrijk en Zuid-Duitsland wit. Op de gletsjers en in hooggelegen skigebieden kan er een laag van zo’n 40 centimeter vallen vandaag. Veel andere bergregio’s krijgen er een laagje van enkele centimeters bij. Vandaag overdag valt de meeste sneeuw in de Italiaanse en Oostenrijkse skigebieden. In Zwitserland en Frankrijk is de grootste laag al gevallen in de nacht- en ochtenduurtjes.

Dikke vlokken

Veel wintersporters vieren een witte Tweede Paasdag en genieten volop van dit verse laagje sneeuw. Ben je niet in een van de Alpenlanden, maar in Nederland op deze vrije dag? Dan kun je via deze beelden uit de skigebieden ook een beetje meegenieten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in