Is het een koude dag op de berg? Dan is het heerlijk om lekker op te warmen met een kopje soep. De een vindt het lekkerder om warme chocomelk met slagroom te nemen en de andere neemt liever een warme maaltijd. Welke soep is dan het lekkerste om op de piste te bestellen? Precies, de goulashsoep!
Niet op wintersport, maar wel trek in de soep? Lucky you! Hij is namelijk gemakkelijk thuis te maken en je kunt alles toevoegen wat je lekker vindt.
Wat heb je nodig?
- 250 gr. rundvlees
- Winter wortel
- 2 uien
- 80 gr. magere spekblokjes
- 1 el paprikapoeder
- 1 el azijn
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl kummel
- 2 teentjes knoflook
- 3 aardappels
- bouillonblokje
- 1 l water
Zo maak je de goulashsoep
- Snijd de ui, aardappels en het rundvlees in fijne stukjes
- Laat wat boter bruin worden in de pan en fruit de uisnippers
- Voeg dan de spekjes en het rundvlees toe en zorg dat het vlees goed gaar wordt
- Snijd de wortels in stukjes en doe deze erbij in de pan
- Dan voeg je de kummel, azijn, paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree en de aardappels bij het vlees, de spekjes en ui
- Voeg een liter water en een bouillonblokje toe
- Laat het geheel dan kort koken en vervolgens laat je het prutellen voor ongeveer 3 kwartier
- Voor het beste resultaat laat je de soep dan een paar uur rusten
- Verwarm de soep voor het opdienen nog even op en serveren maar!
Het is lekker om bij de soep wat brood te serveren. Dit met een paar lekkere kaasje erbij of gewoon droog in de soep dopen. Zet de soep op tafel, nodig je wintersport vrienden uit en zet de après-ski lijst maar aan. Zo heb je toch een beetje dat wintersportgevoel en gegarandeerd dat er leuke herinneringen opgehaald worden.
Tiroler Gröstl
Meer trek in een Tiroler Gröstl? Lees dan het onderstaande recept!