Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Leukerbad: de perfecte combinatie van wintersport en wellness

© My Leukerbad AG

Wintersportredacteur

Een combinatie van inspanning en ontspanning, dat is toch het enige wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersport? Ben je het hiermee eens, dan kunnen we een wintersport in Leukerbad aanraden. Wintersport en wellness zijn namelijk twee dingen waar ze in Leukerbad heel goed in zijn. We delen verschillende tips met je over deze regio.

Wintersport in Leukerbad

In Leukerbad zijn er in totaal 55 km aan pistes te vinden. Dit Zwitserse wintersportgebied is zowaar onontdekt en perfect voor wintersporters die uitdaging zoeken. Aan de ene kant van het dal kun je omhoog met de Torrent Bergbahnen en aan de andere kant vind je de hoge Gemmipass. Op de Torrenthorn kun je de skipistes vinden en langlaufen doe je op de Gemmipass. De pistes in het skigebied zijn voornamelijk rood en zwart. De pistes zijn behoorlijk steil en daarom ook heerlijk voor gevorderde wintersporters.

Wintersport tip 1: ski naar het hoogste punt van Leukerbad

Vanaf het hoogste punt in het Torrent skigebied (2610 meter) heb je een geweldig uitzicht over de omliggende omgeving. Op dit punt kom je door de gondel vanuit het dal omhoog te nemen. Daarna stap je over op 6-persoonsstoeltjeslift Schwalbennest, welke je naar de top brengt om van het uitzicht te genieten. En nadat je genoten hebt van het uitzicht komt misschien nog wel het leukste. Dan mag je namelijk gaan afdalen van een ruim 9,5 km lange piste van Schwalbennest naar Flaschen. In totaal daal je hier ongeveer 1070 meter af. Echt genieten!

Wintersport tip 2: doe eens wat anders actiefs

Verreweg de meeste wintersporters hebben tijdens de vakantie maar één doel: lekker van de piste glijden. Dat snappen we maar al te goed. Toch vinden wij het een absolute aanrader om je vakantiedagen eens anders in te vullen dan met skiën of snowboarden. Er is namelijk zoveel meer leuks te doen in de skigebieden. In Leukerbad kunnen we onder andere winterwandelen, langlaufen en rodelen aanraden op de Gemmi (2350 meter). Voor de winterwandelaar ligt 40 km aan geprepareerde winterwandelwegen klaar en het landschap waar je doorheen wandelt is waanzinnig mooi en ruig. Langlaufen is hier mogelijk op 18 kilometer aan loipes. Verder zijn er nog enkele korte rodelbanen, die we voor families aanraden en perfect te combineren zijn met een dag op de latten of het board.

Wellness in Leukerbad

Wellness en Leukerbad horen bij elkaar. Dit Zwitserse gebied staat bekend als een geweldig kuuroord en dat maakt deze wintersportplaats zeker waar. In het dorp zijn er in totaal 18 verschillende wellnessaanbieders. Het water komt uit de dieptes van de regio en wordt hier verwarmd tot 51°C. Hierdoor heeft het water in de wellnesscentra een hogere kwaliteit. Wil je zelf genieten van de wellness in dit Zwitserse wintersportdorp? Wij raden de onderstaande twee spa’s aan!

Wellness tip 1: het grootste alpine thermaalbad van Europa

Als je in Leukerbad bent mag je deze spa niet overslaan. De Leukerbad Therme heeft in totaal tien bassins met verschillende faciliteiten. Voor kinderen zijn er ook glijbanen en een sportarena. Jong en oud kan zich hier heerlijk ontspannen. Van watervaldouches tot whirlpools en massagestralen, voor een bezoekje aan deze spa moet je zeker vier uur uittrekken. Snel uitgekeken ben je hier namelijk niet!

Wellness tip 2: wellness en spa op 1411 meter

De Walliser Alpentherme & SPA is een van de meest hooggelegen plekken waar je naar de wellness kunt in Europa. Het water komt uit de St. Laurentbron. Het wellnesscentrum met een oppervlakte van 300 vierkante meter heeft onder andere een opgietsauna, steenbad, kruidensanarium en nog veel meer. Naast de reguliere wellness kun je hier ook massages boeken om volledig tot rust te komen.

Winter Card: de beste deal

Om optimaal van de winterse activiteiten én de wellness in de regio te genieten, heeft Leukerbad de ‘Winter Card‘ in het leven geroepen. Als bezitter van de kaart kun je gebruik maken van de Gemmi en Torrent skiliften en pistes en mag je dagelijks drie uur ontspannen in de Leukerbad Therme, Therme 51° of de Walliser Alpentherme & Spa. De kaart is de beste deal voor liefhebbers van wintersport en wellness, dus zoek niet verder om wintermagie in Leukerbad te beleven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in