Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Run of Fame Arlberg: een van de langste skitochten van Oostenrijk

Wintersportredacteur

De Run of Fame in Ski Arlberg is een van de uitdagendste skitochten van Oostenrijk. Niet zo gek, want na het voltooien van deze skitocht heb je maar liefst 85 km afgelegd en 18.000 hoogtemeters overbrugd! Hiermee is het ook meteen een van de langste skitochten in het land. Ga jij deze uitdaging aan komende winter?

De Run of Fame in Ski Arlberg is een vrij ‘nieuwe’ skitocht. Een paar jaar geleden investeerde het gebied flink in nieuwe liften en sindsdien is het mogelijk om deze tocht te maken zonder gebruik van de skibus. Ideaal!

Run of Fame Arlberg

Ski Arlberg, het gebied van Lech Zürs, Warth-Schröcken en St. Anton am Arlberg is een populair gebied onder Nederlandse wintersporters. De pistes bieden genoeg variatie voor iedere wintersporter en je kunt er dus ook een van de langste skitochten van Oostenrijk skiën, de Run of Fame. Deze skitocht neemt je mee door het hele skigebied, waarbij je niet één keer over dezelfde piste gaat. Je kunt de route die je aflegt tracken in de app. Lukt het jou om de tocht binnen 48 uur af te leggen en kun je dat bewijzen, dan krijg je een leuk prijsje!

Start en finish van de skitour

Aangezien de tocht begint en eindigt op hetzelfde punt, kun je op verschillende plekken in het skigebied opstappen. Het skigebied adviseert om te beginnen en eindigen bij de Steffisalp-Express in Warth, maar dat is helemaal aan jou. Je kunt de tocht op twee manieren skiën: de noordroute van St. Anton naar Warth en de zuidroute van Warth naar St. Anton.

Wintersport in Ski Arlberg

Ski Arlberg is een veelzijdig skigebied met ruim 300 km aan pistes, waarmee het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk is. Sinds de komst van de Flexenbahn in 2016/2017 zijn de gebieden van St. Anton en Lech Zürs met elkaar verbonden en heb je geen skibus meer nodig om van het ene naar het andere gebied te gaan. Het skigebied heeft alles in huis voor ieder type wintersporter. De pistes bij St. Anton am Arlberg bieden voldoende uitdaging voor de ervaren wintersporter en off-piste skiërs, terwijl je bij Warth-Schröcken een overzichtelijk gebied voor families en beginners vindt. En na het skiën? Dan is het tijd voor een drankje in de après-ski, een heerlijk diner in een van de fijne restaurants of een paar uur ontspanning in de wellness.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in