Nieuwsalert per mail ontvangen

Korte pauze voor bouwwerkzaamheden aan skiliften

Geniet jij net als ons van al die prachtige sneeuwbeelden die uit de Alpen komen? Echter heeft dit ook een nadeel, de bouwwerkzaamheden van de skiliften liggen op zijn gat. Zijn de liften nu wel klaar voordat het seizoen begint?

Sneeuw

Het houdt maar niet op met de sneeuw in de Alpen. Sinds september is aangebroken vallen de sneeuwvlokjes met grote regelmaat naar beneden. Zelfs in sommige dalen is het wit. De sneeuw is momenteel in dusdanig grote mate aanwezig dat het de bouwwerkzaamheden van de skiliften heeft stilgelegd.

In sommige gebieden zijn ze gelukkig al zover dat de gebouwen al staan. Hierdoor kunnen de werkzaamheden binnen wel doorgaan. Voor de overige gebieden is het wachten op beter weer, zodat ook hier de werkzaamheden kunnen worden afgerond.

Nieuwe skiliften

Zoals ieder jaar worden er weer genoeg nieuwe skiliften gebouwd. Echter komt Koning Winter meestal wat later aankloppen. Waardoor de werkzaamheden dan al afgerond zijn. Ook in het voorjaar liepen de werkzaamheden al vertraging op. Toen kwam Kong Winter eind april met een enorme sneeuwdump aanzetten. Het is dan ook te hopen dat de werkzaamheden kunnen worden afgerond voordat het skiseizoen begint.

AreitXpress Zell am See

Op dit moment zijn ze in Zell am See hard aan het werk om de AreitXpress af te maken. De nieuwe gondel vervangt de Areitbahn. Doordat de nieuwe lift 50% meer capaciteit heeft zullen de rijen eindelijk een stuk gaan afnemen. Menig wintersporter die hier de afgelopen jaren is geweest zal zich de lange wachtrij ‘s ochtends vroeg herinneren. Maar vanaf komend seizoen zal dit dus mee moeten vallen.

Reischlbergbahn Hochficht

Gelukkig beginnen de werkzaamheden in Hochficht al op te schieten. Hier zijn vorige week namelijk de gondels van de Reischlbergbahn al geleverd. Daarnaast hebben het dal- en bergstation ook al behoorlijk vorm gekregen. Er zal dus wel erg veel vertraging moeten worden opgelopen wil deze lift deze winter niet draaien.

Spieljochbahn Fügen

Een van de grootste projecten in het Zillertal dit jaar, de Spieljochbahn. In maart is de oude lift gesloopt en sindsdien wordt er keihard gewerkt om de nieuwe lift deze winter te laten draaien. Zowel het dal-, midden- en bergstation schieten al aardig op en ook de liftpalen staan al. Dat mag ook wel, want over 3 maanden staat de opening gepland.

Ifen I en II Kleinwalsertal

Deze 2 gondels is het project van het Kleinwalsertal. Het project had eerder al te maken gekregen met de sneeuwdump van april, maar ondanks dat lag de bouw begin september toch op schema. Door de nieuwe lift moet Kleinwalsertal 40.000 meer wintersporters kunnen gaan ontvangen.

Palinkopf D1 Ischgl

De oude Palinkopf stoeltjeslift wordt deze zomer vervangen voor de Palinkopf D1. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift is van alle gemakken voorzien, zoals we in Ischgl gewend zijn. Een leuk detail is dat de achterkant van de stoeltjes is bekleed met sterren van de Top of the Mountain concerten.

Opening skigebieden

Voor veel skigebieden is de opening inmiddels in zicht en de eerste skigebieden zijn zelfs al open. De verse sneeuw is er dus niet helemaal voor niets, de eerste bochten van het seizoen zijn dan ook al lang gedraaid! Bekijk hier welke skigebieden deze maand nog openen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in