Nieuwsalert per mail ontvangen

Koeien trotseren meters sneeuw op de Alpenweiden

Wintersportredacteur

Wat er op dit moment in Oostenrijk gebeurd is waanzinnig. Er valt op dit moment bizar veel sneeuw en niet alleen de wintersporters beleven daar veel plezier aan. Ook de dieren hebben te maken met omstandigheden die vrij uitzonderlijk zijn. De groep koeien in de onderstaande video lopen achter de boer aan door meters diepe sneeuw. Ze lijken het allemaal prima te vinden, al moeten ze af en toe wel een pauze inlassen!

Er valt op veel plekken in Oostenrijk op dit moment veel sneeuw. Dit weekend gaat het gewoon nog even door en krijgen veel skigebieden nog eens 100 cm verse sneeuw erbij. Een situatie waar ook veel Oostenrijkse skigebieden van opkijken, want dit is sinds een lange tijd niet meer gebeurd.

Koeien door de sneeuw

In de onderstaande video kun je goed zien dat een groep koeien over de Alpenweides lopen door een diepe geul met sneeuw. Een pittige conditionele prikkel, want door deze diepe laag met sneeuw lopen is niet makkelijk. Het levert wel unieke beelden op. Onder het bericht op Facebook staat het volgende bericht:

Bei dem Wetter ist der Auslauf für unsere “Mitarbeiterinnen” etwas beschwerlicher als sonst 🌨🌨🌨
Vielleicht gibt’s heute Abend beim Melken statt warmer Milch ja Milcheis 🍦🍦🍦

Geweldig!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in