Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kitzbühel uitgeroepen tot ’s werelds beste skigebied 2015

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen weekend werden de prijzen weer verdeeld tijdens de World Ski Awards. Bij deze uitreiking wordt ieder jaar ’s werelds beste skigebied bekend gemaakt. Dit jaar was het Kitzbühel die er met de hoofdprijs van ’s werelds beste skigebied 2015 van door ging. De afgelopen twee jaar ging Val Thorens met de prijs naar huis, maar jammer genoeg voor Val Thorens bleef de hattrick uit. 

De World Ski Awards worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Deze awards zijn ontstaan op aandringen van de skigebieden zelf en de jury bestaat dan ook uit een grote hoeveelheid professionals uit de wintersportbusiness. Ook ‘normale’ wintersporters kunnen hun stem uitbrengen en uiteindelijk worden de resultaten samengevoegd. Het is dus niet zomaar een prijs. Elk jaar wordt aan het begin van het seizoen de Ski Awards Ceremonie gehouden. Een volledig juryteam is een jaar lang op pad geweest om alle skigebieden te testen, compleet met hotels, chalets, reisorganisaties en alle andere ski gerelateerde onderdelen. Hierbij worden verschillende categorieën onderzocht.

Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van de winnaars in de verschillende categorieën.

  • Skigebied – Kitzbühel (Oostenrijk)
  • Hotel – Stein Eriksen Lodge (Verenigde Staten)
  • Nieuwe Hotel – Nira Montana (Italië)
  • Chalet – Bighorn, Revelstoke (Canada)
  • Nieuwe Chalet – Sirocco, Verbier (Zwitserland)
  • Liftbedrijf – Bergbahn AG Kitzbühel (Oostenrijk)
  • Touroperator – Sunweb
  • Reisorganisatie – Leo Trippi

Wij Nederlanders zouden geen Nederlander zijn als we niet elke prijs naar ons toe zouden proberen te trekken. Dus ook een klein Nederlands succes, Sunweb, het van oorsprong Nederlandse bedrijf, heeft de award voor ’s werelds Beste Touroperator in ontvangst mogen nemen.

Ook per land werden er verschillende prijzen uitgereikt. Voor de volledige lijst, kan je naar World Ski Awards gaan om alle prijswinnaars te bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in