Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

KIJKTIP: Snowmagazine in Grächen Saas-Fee

Wintersportredacteur

Vanmiddag is het alweer tijd voor de een-na-laatste aflevering van Snowmagazine van dit seizoen. Dit keer vanuit Zwitserland. Volgende week is de allerlaatste aflevering en blikken Sander en Saskia terug op het seizoen.

Snowmagazine

Sander en Sophie zijn in Zwitserland. Sophie gaat naar het autoluwe Saas-Fee. De Nederlandse Lara, die al haar hele leven in Zwitserland woont, gaat met haar mee. Ze skiën op de gletsjer, gaan lekker eten en zelfs schaatsen! Sander is in het kindvriendelijke Grächen en bezoekt daar allerlei leuke plekken op de pistes en gaat snowbiken. Vorige week waren ze in Zell am See – Kaprun, heb je deze aflevering gemist? Dan kun je hem op RTL XL terugkijken.

Voorproefje

Wekelijks wordt er op het youtube-kanaal van Snowmagazine een kijkje achter de schermen gedeeld. De Snow crew is in het Zwitserse Grächen. Sabine gaat met kinderen de funslope op, Sander gaat snowbiken en ze gaan in Saas Fee op de gletsjer skiën. En Sabine moet een ijsbaan schoonmaken om te Eisstockschiessen.

Saas-Fee

Saas-Fee behoort, dankzij de ligging van de pistes tussen de 1800 en 3600 meter, tot een van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen. Op de gletsjer kun je zelfs het hele jaar skiën en snowboarden. Eigenlijk kunnen alle typen wintersporters in Saas-Fee terecht, er is voor elk wat wils. Beginners kunnen hun eerste bochten leren draaien op de oefenhellingen direct bij het dorp. De blauwe pistes zijn voor de licht gevorderde skiërs goed te doen, maar de rode pistes in het gebied zijn behoorlijk pittig.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in