Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Tirol Werbung / Jens Schwarz

80e Hahnenkammrennen vrijdag van start

Wintersportredacteur

Dit weekend is het eindelijk zover, dan vinden de jaarlijkse Hahnenkammrennen plaats. De populairste afdaling uit de World Cup zorgt ieder jaar weer voor een spectaculaire strijd in Kitzbühel. Dit jaar zal dat niet anders zijn. Sterker nog, de 80e editie zal ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd worden.

Hahnenkammrennen

Van 24 t/m 26 januari staan de jaarlijkse Hahnenkammrennen weer op de planning. Dit jaar is het alweer de de 80e editie van de grootste wedstrijd van het jaar. Drie dagen, drie wedstrijden en drie keer gegarandeerd spektakel in Kitzbühel. Het is dan ook niet gek dat duizenden bezoekers zich in Kitzbühel verzamelen om getuige te mogen zijn van de afdaling op de Streif. Wij zijn benieuwd wie dit jaar op het hoogste podium staat!

Programma

De Hahnenkammrennen bestaan dus uit drie wedstrijden. Vrijdag staat de eerste wedstrijd op het programma. Dan start om 11.30 uur de strijd om de snelste tijd op de Super G. Vervolgens vindt zaterdag het koningsnummer plaats, namelijk de afdaling. Ook deze staat gepland om 11.30 uur. Tot slot wordt het wedstrijdweekend afgesloten met de slalom op zondag. De eerste run start om 10.30 uur, gevolgd door de tweede run om 13.30 uur. Alle wedstrijden worden uitgezonden op Eurosport, dus zet ze maar vast in je agenda! Zo mis je geen minuut van de spannendste skiwedstrijden van het jaar.

Record aan prijzengeld

Speciaal voor de 80e editie wordt dit jaar het prijzengeld eenmalig verhoogd. In plaats van dat er €550.000,- wordt verdeeld over de winnaars, mogen ze dit jaar maar liefst €725.000,- uitdelen. Zo ontvangen de winnaars op de afdaling en slalom elk €100.000,- en krijgt de winnaar van de Super G €68.500,-.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de Hahnenkammrennen lopen al vanaf begin van het seizoen. Maandenlang wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de omstandigheden tijdens de wedstrijd optimaal zijn. Wij waren er vorig jaar in de week voor de Hahnenkammrennen en skieden een rondje langs de beroemde Streif. Benieuwd hoe het er toen uitzag? Je ziet het in de foto-update hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in