Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kamperen in de schaduw van de piste

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wist je dat je vanuit Italië tot diep in de lente kan skiën en snowboarden op de gletsjers in de omgeving? Zwitserland en Italië hebben schitterend hoge skigebieden en de meest geavanceerde kunstsneeuw installaties van de hele wereld. Steeds meer wintersporters maken de overstap naar Denk er daarom eens over na om aankomende zomer de piste eens te bedwingen tijdens je zomervakantie.

 

Saas-Fee
Eén van de Gletsjers die open is in de winter voor skiërs en snowboarders is Saas-Fee in Zwitserland. Daar kan je vanuit het skidorp een 30-persoons gondel nemen naar 3500 meter hoogte. Op deze hoogte ligt de Mittelallalin gletsjer waar er 365 dagen in het jaar minimaal 20 kilometer piste en een snowpark geopend is. In het dorp kan je alle benodigdheden huren. Bovenop is er een panorama restaurant waar je kan je genieten van het uitzicht en kan bijkomen van je inspanningen, want op 3500 meter hoogte is er weinig zuurstof waardoor je eerder moe raakt. Let op dat je het beste in de ochtend kan komen, dan is de sneeuw nog het beste.

Lago Maggiore
Je kan zo’n kleine skivakantie makkelijk combineren met een kampeervakantie in Noord-Italië. Vanaf het Lago Maggiore kan je makkelijke daguitstapjes maken naar bijvoorbeeld Saas-Fee, vlak over de grens bij Zwitserland. Het is bijvoorbeeld ongeveer 2,5 uur rijden naar  de mooie camping Isolino. De zelfde middag nog kan je lekker zonnen aan de stranden van het meer of andere culturele activiteiten doen zoals kerkjes bezoeken, wandelingen maken langs het strand of in de heuvels rondom het Lago Maggiore. Als je heel sportief bent kun je in deze omgeving ook heel erg mooi wielrennen of mountainbiken. In bijna ieder dorpje kun je wel een fiets huren. Maar vergeet vooral niet om een dagje te gaan skiën op de Gletsjer!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in