Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live: zo is het in Alta Badia vandaag tijdens de World Cup

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren ben ik aangekomen in Alta Badia, een prachtig skidal in het Italiaanse Zuid-Tirol, waar de uitzichten op de Dolomieten geen seconde teleurstellen. Serieus, ik kan niet stoppen met kijken naar die machtige toppen. Zeker nu er afgelopen week een vers laagje sneeuw op gevallen is. Nu heb ik dat vandaag natuurlijk wel gedaan, aangezien de World Cup alpineskiën op het programma stond. Voor mij echt wel even een bucket list momentje! Kijk je mee hoe het was?

38e World Cup alpineskiën in Alta Baida

Vanochtend ben ik wakker geworden in La Villa, waar alles in het teken staat van de Audi FIS Ski World Cup. Aan de rand van dit dorp eindigt namelijk de Gran Risa World Cup piste, waar de beste mannelijke skiërs ter wereld het tegen elkaar opnemen op de reuzenslalom. Deze piste staat bekend als technisch uitdagend, is 1255 meter lang, heeft een maximaal hellingspercentage van 69% en kent een hoogteverschil van 448 meter. Ik heb ‘m zelf ooit eens geskied, maar uiteraard niet tijdens deze omstandigheden en met de snelheden die de wedstrijdskiërs vandaag hebben neergezet. En hard naar beneden gaan ze!

Vanaf een platform hebben we naar de race gekeken en dat was echt ontzettend gaaf. Schreeuwende Italianen en fans uit andere landen, de ene wedstrijdskiër wordt nog harder aangemoedigd dan de ander. Als je een keer de kans hebt om een World Cup live bij te wonen, zeker doen! Vandaag is Marco Odermatt met de winst vandoor gegaan.

Het podium: 1 – Marco Odermatt, 2 – Filip Zubcic, 3 – Zan Kranjek
De driekleur van Italië kwam voor de race ook nog even overvliegen

Heerlijke pistes

Vanochtend was het tijd om zelf de atleet uit te hangen. Samen met voormalig wedstrijdskiër Stephan Eberharter verkennen we het skigebied. In mijn gloednieuwe nieuwe Colmar skipak voel ik me vandaag net Lindsay Vonn. Minder snel en goed uiteraard.😜 Ik ben hier namelijk op uitnodiging van het skigebied en skimerk. Colmar bestaat 100 jaar en dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Het skigebied van Alta Badia ligt er op dit moment echt prachtig bij. De zon schijnt volop en de lucht is blauwer dan blauw. Woensdag is er nog zo’n 30 cm verse sneeuw gevallen. We schrijven vaker dat Italianen meester zijn in het prepareren van pistes en dat kan ik vandaag weer 100% beamen. Genieten met hele grote hoofdletters dus!

Morgenochtend gaan we rond zonsopkomst de piste op. Via Instagram neem ik jullie mee, dus blijf die in de gaten houden.

Wintersport in Alta Badia

Alta Badia is een prachtig skigebied in Zuid-Tirol. Vanuit zes verschillende dorpen heb je toegang tot ruim 130 km aan pistes, gelegen op een zonnig plateau en omringd door de machtige Dolomieten. Het skigebied is onderdeel van de giga grote skiregio Dolomiti Superski. Kies je voor deze skipas, dan kun je ook de oversteek maken naar Val Gardena, Val di Fassa en Arabba-Marmolada. Ruim 500 km aan pistes, plus toegang tot de Sellaronda en Giro della Grande Guerra. Alta Badia is een skigebied voor fijnproevers. Je vindt er ontzettend veel goede berghutten en restaurants, waaronder meerdere bekroond met sterren en/of koksmutsen.

››› Dit wil je deze winter niet missen als je gaat skiën in Alta Badia!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in