Nieuwsalert per mail ontvangen

Is een week wintersport lang genoeg?

Het einde van de Krokusvakantie is voor ongeveer de helft van Nederland alweer voorbij. De snelwegen hebben gisteren in het teken gestaan van zwarte zaterdag en dat zullen velen van jullie wel gemerkt hebben. De dalen stroomde vol met bruin gekleurde wintersporters die maandag de laptop weer opstarten en hard aan het werk moeten. Tijdens de terugreis zie je aan de andere kant van de weg de files opstropen met Duitsers die aankomende week vakantie zullen gaan vieren. Bij het verlaten van de Alpen en het zien van het bord ‘Munchen’ begint bij mij direct opnieuw het verlangen naar de heerlijke sneeuw, waar je een week lang plezier in hebt gemaakt. Had ik dan nog graag langer willen blijven in de Alpen of is een week wintersportvakantie precies goed?

Wisselvallig weer in de ALpen

Bij het arriveren van de Alpen en het zien van de bergen heb je het gevoel dat je wel een eeuwigheid kan verblijven tussen de bergen. Prachtige pittoreske dorpjes, de heerlijke berglucht en ondergedompeld worden in een compleet andere cultuur. Een betere plek om vakantie te vieren en heerlijk te ontspannen lijkt er bijna niet te bestaan. Om deze heerlijke vakantie in te luiden bestel ik traditiegetrouw op de eerste avond van de vakantie een overheerlijke ‘Winnerschnitzel mit pommes’. Bij het nemen van de eerste hap weet ik dat dit ook niet de laatste schnitzel zal zijn op Oostenrijkse bodem.

Een traditie die elk jaar weer zorgt voor het behalen van doelstellingen, want heb je die Schnitzel niet gegeten dan heb je voor je gevoel toch iets gemist. Zo denk ik dat iedereen tijdens de vakantie onbedoeld bepaalde doelstellingen voor ogen heeft. Sommige willen met de bekende GPS applicaties een hogere snelheid hebben behaald dan voorgaand jaar en er zijn wintersporters die van de zeven skidagen minimaal een dag een andere wintersport moeten beoefenen. Naast mijn ‘schnitzel-traditie’ moet ik alle pistes in het gebied gepasseerd hebben, want dan pas vind ik dat ik kan zeggen dat ik naar het gebied geweest ben.

Na een volle week skien heb ik alle pistes en skiliften gehad, minimaal drie keer schnitzel gegeten en is mijn weerstand ondanks de overheerlijke berglucht flink achteruit gegaan. De alcoholische versnaperingen die elke dag rond 16.00 uur beginnen zijn tenslotte niet bevorderend voor je gezondheid. Je zou dus zeggen dat een week op wintersport precies goed is, want ik heb tenslotte alle doelstellingen volbracht en het lichaam is weer toe aan vitaminen.

Toch houd ik altijd een apart gevoel over aan het behalen van deze doelstellingen. Op de een of andere manier verzin ik tijdens mijn wintersportvakantie elke keer weer nieuwe doelstellingen om een goed excuus te vinden om weer richting de Alpen te vertrekken.

Laat die heerlijke salades maar komen en serveer mij de hele week overheerlijke groentes, want als mijn vitamine tekort weer is aangevuld stap ik weer in de auto richting de Alpen.

Wie gaat er mee?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in