Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Investeerders gezocht voor skigebied Dreiländereck in Karinthië

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heb je altijd al onderdeel willen zijn van een eigen skigebied en nog een dik pak geld liggen? Dan is dit je kans 😉! In Karinthië is de toekomst van skigebied Dreiländereck nog onzeker. Begin maart moest het liftbedrijf faillissement aanvragen, nu wordt er gezocht naar een oplossing door middel van nieuwe investeerders.

Skigebied Dreiländereck failliet

Skigebied Dreiländereck is failliet verklaard. De ontwikkelingen van de winter 2023/2024 waren teveel voor het skigebied. Na onder andere de stijgende elektriciteitskosten, kon de exploitant de kosten niet meer dekken. Ook het gebrek aan sneeuw was catastrofaal voor het skigebiedje in Karinthië. Hierdoor was skiën eind 2023 niet mogelijk, pas laat in het skiseizoen werden de activiteiten gestart. Eind februari heeft men de skiactiviteiten stopgezet vanwege gebrek aan sneeuw. De gewenste omzet is niet behaald en daarom konden de kosten niet meer worden gedekt.

Meer info over het faillissement ›

Investeerders gezocht

Een mogelijke oplossing voor dit probleem: een nieuwe investeerder! Er wordt hard gezocht in de regio naar geschikte kandidaten. Er zijn een aantal geïnteresseerde partijen die wellicht de liften overnemen om de skifaciliteiten toch weer te kunnen starten. De komende twee maanden wordt er hard gezocht naar een geschikte investeerder. Er is dus weer een sprankje hoop voor dit skigebied!

Skigebied Dreiländereck

Dreiländereck is onderdeel van de skiregio Villacher Berge. Het gebied ligt op de grens tussen Oostenrijk, Italië en Slovenië en dat maakt het bijzonder. Het is een klein en overzichtelijk skigebied met ongeveer 17 kilometer aan pistes. Door de overzichtelijkheid is het erg kindvriendelijk en hebben hier veel kleine wintersporters hun eerste meters in de sneeuw gemaakt. Er zijn voornamelijk sleepliften in het skigebiedje vlak bij Villach.

Heiligenblut gered door nieuwe partners

Gisteren kwam het goede nieuws naar buiten dat skigebied Großglockner Heiligenblut door twee nieuwe partners gered is. In dit skigebied speelde eenzelfde soort situatie. Een definitieve sluiting dreigde, maar zoals het er nu uitziet wordt de exploitatie gewoon weer voorgezet komende winter. Er is een overeenkomst gesloten tussen de huidige eigenaren van skigebied Großglockner Heiligenblut en de ondernemers Thomas Seitlinger en Johannes Böck. De nieuwe partners investeren in het skigebied en krijgen een minderheidsbelang van 10 procent. In de loop van de samenwerking kan dit aandeel stijgen naar 30 procent.

››› Lees meer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in