Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Großglockner Heiligenblut gered door nieuwe partners

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het was een periode met lastige beslissingen voor het skigebied Großglockner Heiligenblut. Een definitieve sluiting dreigde en om dat te voorkomen werden er verschillende plannen gemaakt. Er leek een oplossing voor het gebied door op kleine schaal open te gaan in de winter, maar nu zijn er toch weer nieuwe ontwikkelingen. Waarschijnlijk hoeven er geen liften ontmanteld te worden en dat allemaal dankzij nieuwe partners.

Open, dicht, halfopen…

De afgelopen weken gingen de beslissingen over de toekomst van het skigebied Großglockner Heiligenblut alle kanten op. Eerst werd er een verkoop voorgesteld door de gemeente, maar dit wilden de huidige eigenaren absoluut niet. Daarna is er zelfs gesproken over een definitieve sluiting en de laatste beslissing was een beperking van de faciliteiten. Enkele liften zouden worden ontmanteld, om zo te kunnen investeren in andere delen van het skigebied en daar de focus op te leggen. Echter, is er nu weer hele nieuwe hoop voor het skigebied door nieuwe partners! Goed nieuws dus, de exploitatie wordt zoals het er nu uitziet volledig voortgezet.

Nieuwe partners

Er is een overeenkomst gesloten tussen de huidige eigenaren van skigebied Großglockner Heiligenblut en de ondernemers Thomas Seitlinger en Johannes Böck. Gisteren is deze samenwerking officieel bekendgemaakt. De nieuwe partners investeren in het skigebied en krijgen een minderheidsbelang van 10 procent. In de loop van de samenwerking kan dit aandeel stijgen naar 30 procent.

Investeringen in skigebied Heiligenblut

Het grootste probleem in de regio is het tekort aan accommodaties voor vakantiegangers. De aantallen en de kwaliteit zijn te laag. Op dit vlak zullen er verschillende investeringen doorgevoerd worden. Ook komt de focus op marketingactiviteiten om het aantal gasten in de regio te vergroten. Kennis en kunde van de nieuwe partners wordt ingezet op verschillende vlakken. De komende maanden willen de bestaande en nieuwe eigenaren samenwerken om de richting van het skigebied te bepalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in